Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Koncert v chráme Božom v Slovanoch

Autor: Ľubomír Žila
Foto: Ľubomír Žila
Uverejnené: 20. december 2023

V Evanjelickom kostole v Slovanoch sa v sobotu dňa 9. decembra 2023 o 18.00 hod. opäť konal koncert. Evanjelici z obce Slovany patria do obvodu CZ EVAV Príbovce a majú v obci od roku 1934 vybudovaný svoj vlastný kostol.

Silvia Švábiková, soprán a Lucia Dobošová, klavírna spolupráca prítomným priniesli neskutočný zážitok v podobe skladieb od autorov B.Martinů, A.Dvořáka a ďalších.  Medzi skladbami zaznelo hovorené slovo v podaní Boženy Bízikovej.

V úvode koncertu privítala všetkých prítomných hostiteľ Vladimír Rišian, dlhoročný presbyter a od roku 2018 aj kurátor kostola v Slovanoch.  Po jeho príhovore nasledoval už skvelý koncert a perfektná atmosféra.

Záverečné slovo si opäť zobral Vladimír Rišian „Ďakujeme, že ste si našli čas a prišli si vypočuť krásnu hudbu, spev ale aj pekné slovo. Žijeme v tak rýchlej dobe, že si ani neuvedomujeme, že Vianoce sa blížia. Myslím, že každému jednému z nás, prospeje si  oddýchnuť a prísť na iné myšlienky.  Ďakujem všetkým účinkujúcim za krásny umelecký a duchovný zážitok. Za skvelý koncert aj perfektnú atmosféru“.

Na úplný záver programu sa kostolom niesla pieseň „Tichá noc“.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama