Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Bohatý vianočný program v Blatnici.

Autor: Bohatý vianočný program v Blatnici.
Foto: Bohatý vianočný program v Blatnici.
Uverejnené: 14. november 2012

Chutné domáce špeciality a remeselníci zaplnili nádvorie hotela Gader v Blatnici. Vianočné trhy potešili aj deti, ktoré si mohli pozrieť kone, poníky aj ovečky. Kultúrny program pripravili folklórne súbory z Podhradia a Belej-Dulíc.

Bohatý kultúrny vianočný program v Blatnici.

V nedeľu 16. decembra sa na trhoch v Blatnici stretlo množstvo návštevníkov. Neodradilo ich ani zhoršené počasie. Medzi stánkami remeselníkov sme mohli nájsť aj medovinu, ryby, klobásky či rôzne druhy gulášu. Ľudia mimoriadne privítali mliečne produkty z blízkeho družstva PD Gader Blatnica, ktoré si postavilo vlastnú mliekareň a vyrába jogurty bez akýchkoľvek konzervačných látok.

Bohatý kultúrny vianočný program v Blatnici.

Ponúkať svoje výrobky prišiel aj mladý umelecký kováč z Turčianskych Teplíc. Svoje diela vytvára v Diviakoch na miestnom družstve a navštevuje pravidelne podujatia v Blatnici a Mošovskom jarmoku. Umelecké kováčstvo je odbor s neobmedzenou kreativitou, dopyt tu je od plotov, cez diela na objednávku, až po rôzne dekoračné predmety, ktoré si návštevníci mohli zakúpiť aj na tomto podujatí.

Bohatý kultúrny vianočný program v Blatnici.

V zimnej záhrade hotela Gader sme našli predajcov rôznych vianočných ozdôb a drobností pre potešenie duše. Deti potešili ovečky v betleheme, poníky a konský záprah. Poobede bola zapálená vianočná svieca a vatra pokoja a porozumenia. Vianočné trhy zorganizovali Turčianska regionálna poľnohospodárska a potravinová komora, PD Gader, Turčianske Kultúrne Stredisko a Regionálna rozvojová agentúra Dolný Turiec.

Bohatý kultúrny vianočný program v Blatnici.


Reklama

príbuzné témy

Reklama