Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

V divadle myslia aj na detských divákov :)

Autor: V divadle myslia aj na detských divákov :)
Foto: V divadle myslia aj na detských divákov :)
Uverejnené: 14. november 2012

Rozprávkové prázdniny. Takýmto programom bude vítať svojich najmladších divákov Slovenské komorné divadlo (SKD) v Martine hneď v úvode nového roka. Prvé tri dni svojho januárového programu venuje rozprávkovým inscenáciám. Sú vhodné pre deti (niektoré aj v predškolskom veku), ale nudiť sa nebudú ani vekom zrelší.

SKD vychádza v ústrety prázdninujúcim deťom a rodičom, ktorí môžu svojim ratolestiam zaistiť zmysluplnú voľno-časovú aktivitu. Už vo štvrtok 3. januára bude na scéne Štúdia SKD hosťovať popradské Divadlo Commedia  s inscenáciou Janko Hraško. Motívy slovenskej ľudovej rozprávky spracoval do divadelnej podoby režisér a pedagóg Pavel Uher. Inscenácia využíva prvky bábkového divadla,  činohry i situačnej komédie. Diváci spoznajú príbeh Janka Hraška, ktorý prišiel na svet, aby pomohol svojim chudobným rodičom. A aj keď je síce malý a drobný ako hrášok, poľahky si poradí so zlými zbojníkmi aj s pyšným grófom Vilányim a jeho pokladom.


Popradské Divadlo Commedia, ktoré systematicky pracuje s detským divákom, poteší martinské publikum aj v nasledujúci deň. Z príbehov Alexeja Tolstoja o Buratinovi vytvorili inscenátori hravé predstavenie s názvom Zlatý kľúčik alebo Buratinove dobrodružstvá, v ktorom nuda nehrozí. Najmä využitie prvkov pouličného divadla drží detských divákov v príjemnom napätí. Je určené deťom vo veku od 5 do 10 rokov, ale jeho vtip a hravosť ocenia aj diváci vyšších vekových kategórií. Podobne to bude aj v sobotu 5. januára, kedy sa na scénu Štúdia SKD dostanú domáci herci s rozprávkou Muflón Ancijáš. Populárna rozprávková inscenácia, ktorá vznikla na motívy kníh pozoruhodného muzikanta a literáta Braňa Jobusa, získava sympatie po celom Slovensku. Príbeh muflóna, ktorý cestuje po svete na kamióne a všade chce pomáhať, je plný chytľavých pesničiek, skvelých pohybových kreácií a vtipu. Detskí diváci sa tak v úvode nového roka majú v SKD na čo tešiť.  

Autor: Mira Kováčiková
Foto: Braňo Konečný


Reklama

príbuzné témy

Reklama