Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Benefičný koncert Mariána Banga vo Vrútkach.

Autor: Benefičný koncert Mariána Banga vo Vrútkach.
Foto: Benefičný koncert Mariána Banga vo Vrútkach.
Uverejnené: 28. december 2012

V Rímskokatolíckom kostole sv. Jána Krstiteľa vo Vrútkach sa konal benefičný koncert nevidiaceho speváka Maroša Banga. Celé podujatie sa nieslo v príjemnej povianočnej atmosfére. Medzi piesňami sa hostia započúvali do úprimných a krásnych myšlienok jeho manželky Alexandry. Na záver si všetci spoločne zaspievali Tichú noc v atmosfére stlmených svetiel.

Maroš Bango - Vrútky.

Marián Bango je charizmatický nevidiaci spevák a hudobník s výnimočným talentom, nakoľko ovláda hru na viacerých hudobných nástrojoch, podieľa sa na vlastnej tvorbe piesní a hudby, jeho hlas má krásne a široké zafarbenie. Marián dokáže veľmi precítene vyjadriť svoj vzťah k hudbe a umeniu, preto sú jeho vystúpenia pre mnohých veľkým umeleckým zážitkom. Koncert vo Vrútkach bol výnimočný tým, že prvé dve piesne zaspieval Marián s hudbou a všetky ostatné bez hudby - ako sólo. Nebolo to plánované. Technické komplikácie sa napokon ukázali pre Mariána výhodou, pretože publikum bolo jeho prenikavým a nič nerušeným spevom nadšené. 

Maroš Bango - Vrútky.

Vďaka vystupovaniu s viacerými osobnosťami našej hudobnej scény (Richardom Müllerom, Luciou Bílou, Janou Kirschner, kapelou Kmeťoband, ale aj so zlatým Slávikom Petrom Cmoríkom), sa Mariánovi Bangovi dostalo uznania, že ide o nesmierne nadaného umelca, na ktorom je obdivuhodné aj to, že väčšinu svojich hudobných a speváckych zručností získaval a získava sám, aj vďaka tomu, že hudba a spev je jeho najdôležitejším a najprirodzenejším výrazovým prostriedkom. Popularitu si získal najmä ako finalista známej súťaže Eurovision Song Contest 2010. „Napriek postihnutiu ma Boh obdaril hudobným talentom a je mojím poslaním šíriť ho ďalej“, tvrdí Marián Bango. Hlavným posolstvom koncertu, ktoré rozprávala medzi Mariánovými vystúpeniami jeho manželka, bolo predovšetkým udržiavanie rodinných a priateľských vzťahov, dobra a lásky medzi ľuďmi a chuť a snaha vážiť si jeden druhého.

Marian Bango vystúpil aj v show Česko Slovensko má talent 2011.

httpv://youtu.be/RdOe49P41bE

Maroš Bango - Vrútky.

Autor: Matej Bórik a www.marosbango.sk


Reklama

príbuzné témy

Reklama