Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinský Silvester: program potešil, ohňostroj chýbal

Autor: Martinský Silvester: program potešil, ohňostroj chýbal.
Foto: Martinský Silvester: program potešil, ohňostroj chýbal.

Po deviatej hodine sa na Divadelnom námestí začali schádzať fanúšikovia silvestrovských osláv v meste. Postupne sa zaplnilo celé námestie, bol pripravený výborný hudobný program. Na polnoc bola predpovedaná hmla, mesto preto vsadilo na laserovú šou, ktorú operatívne zaradilo do programu namiesto plánovaného ohňostroja.

Silvester Martin - 2012Každoročne sa Divadelné námestie na martinskej pešej zóne zaplní verejnosťou zo širokého okolia, ktorá sa lúči so starým rokom a v žiari polnočného ohňostroja víta ten nový. Mali sme obavy, že počasie nám tento rok skríži plány a preto sme nechceli riskovať a takpovediac vystrieľat financie na ohňostroj len tak naslepo do oblakov. Na polnoc sme pripravili laserovú šou, ktorá zastúpi ohňostroj a máme istotu, že vynaložené financie tak prispejú nielen k oslavám nového roka, ale dôstojne nám pripomenú 20. výročie Dňa vzniku Slovenskej republiky,“ povedal primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar.

Silvester Martin - 2012
Prísť sa oplatilo už krátko po deviatej, kedy na Divadelnom námestí odštartoval zábavu Milan Schelinger s hitmi svojho brata Jiřího Schelingera. Následne okolo desiatej vystúpila domáca skupina Šleha a po nej zaspievali Bon Jovi Revival. Aj keď mal program trochu sklz, návštevníci sa výborne zabávali. Potešili aj otvorené stánky s punčom a dobrotami. Ľudia si pomaly pripravovali vlastné ohňostroje a petardy, na všetko dohliadali hliadky mestskej polície. O rozruch sa postarali hodiny na budove St. Martin Centrum a odštartovanie laserovej šou. Nepodarilo sa to totiž presne na prelomový okamih ale s približne minútovým meškaním. Nikoho to neodradilo a zábava sa šírila v plnom prúde.

Silvester Martin - 2012

Niektorí návštevníci boli sklamaní, že mestský ohňostroj sa nekonal. Laserová šou bola zaujímavá, ale predsa to nebolo ono. Hmla napokon nebola taká hustá ako v roku 2011 a možno by sa mali pre takéto prípady pripraviť obe alternatívy. Po búrlivých oslavách ostalo na námestí množstvo rozbitých fliaš a odpad ako každý rok. Môžu za to predovšetkým nezodpovední návštevníci, niektorí sa zabávali aj hádzaním delobuchov do okoloidúcich a preto apelujeme na mesto aj políciu, aby budúci rok práve na tieto problémy dohliadli zodpovednejšie.

Silvester Martin - 2012

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama