Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Jubilejný festival Dotyky a spojenia otvorili juniori

Autor: Jubilejný festival Dotyky a spojenia otvorili juniori
Foto: Jubilejný festival Dotyky a spojenia otvorili juniori
Uverejnené: 24. jún 2014

Dotyky a spojenia Junior dnes v Martine otvorili 10. ročník festivalu slovenských divadiel Dotyky a spojenia. Na pódiách hostiteľského martinského Slovenského komorného divadla (SKD) sa do 28. júna predstaví 33 divadiel s rovnakým počtom naštudovaných inscenácií.

Festival podľa riaditeľa SKD Františka Výrostka otvorili študenti z Akadémie umení z Banskej Bystrice s predstavením Arabská noc a študenti z Vysokej školy múzických umení s inscenáciou Zachráň si svojho Afričana. „Navyše sa dnes ešte predstavilo divadlo z Českého Tešína s muzikálom Báthoryčka. Náš hosť, ktorý obyčajne býva na konci festivalu. Teraz sme ho predsunuli na úvod. Našou podmienkou pre hosťa festivalu je vždy, že to musí byť inscenácia, na ktorej participovali slovenskí tvorcovia. V tomto prípade to platí doslova. Celý realizačný tím od režisérov, cez autorov po choreografa totiž je slovenský,“ povedal Výrostko.

 

Jubilejný ročník podľa neho oficiálne otvorí Karpatský thriller Slovenského národného divadla v utorok o 18.30 h. „Slovenskí divadelníci sa k tomu stavajú veľmi pozitívne a myslím si, že pre každé divadlo je to prestížna záležitosť zúčastniť sa tohto celoslovenského divadelného sviatku. Prezentuje aktuálnu tvorbu vybraných divadiel od apríla do apríla. Vyhľadávajú sa najzaujímavejšie a najinšpiratívnejšie predstavenia a inscenácie. V podstate, vždy je festival taký dobrý, aká dobrá je sezóna v jednotlivých divadlách,“ skonštatoval riaditeľ SKD.

 

Program festivalu nájdete na webe: www.dotykyaspojenia.sk

 

Autor: TASR © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama