Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Deň radosti v Trebostove priniesol množstvo inšpiratívnych zážitkov

Autor: Deň radosti v Trebostove priniesol množstvo inšpiratívnych zážitkov
Foto: Deň radosti v Trebostove priniesol množstvo inšpiratívnych zážitkov
Uverejnené: 28. august 2014

Uplynulú sobotu sa v areáli kaštieľa v Trebostove konalo ďalšie stretnutie ľudí dobrej vôle. Deň radosti, ktorý je už od prvého ročníka jedinečným stretnutím kultúr, subkultúr a priaznivcov príjemnej atmosféry, ponúkol rozmanitý program a množstvo zážitkov.

"Ako už aj sám názov napovedá, hlavnou myšlienkou tohto podujatia je radosť. Ľudia chodia po uliciach zachmúrení, častokrát nemajú ani kedy sa pristaviť na krátky rozhovor. Takže naším cieľom bolo ponúknuť priestor, zabezpečiť pohodu, aby mali ľudia čas sa porozprávať, stretnúť sa s rodinou, so známymi, aby sa táto akcia stala akýmsi útočiskom k oddychu. Je to podujatie určené všetkým ľuďom dobrej vôle, ľuďom, ktorí sú pozitívne naladení a nechcú sa neustále zaoberať tým, ako je ťažko, ako majú veľa práce a aké je všetko negatívne.  Je to o ľuďoch, ktorí dokážu pozitívnu energiu nielen prijať, ale ju okolo seba aj vytvárať a šíriť ďalej. Ťažiskovou časťou programu sú preto vystúpenia ľudí, ktorí dokážu šíriť dobrú atmosféru, vystúpenia umelcov, muzikantov a tanečníkov," priblížil zámery podujatia organizátor Adam Kmeť.

 

Program bol skutočne pestrý. Jazdecká spoločnosť Polet zorganizovala v rámci podujatia tradičné parkúrové preteky, ktorých sa zúčastnili nielen členovia turčianskych jazdeckých klubov, ale aj pretekári z iných kútov Slovenska. Dobrovoľný hasičský zbor Trebostovo pripravil Turčiansku ligu mladých hasičov. O kultúrny zážitok sa postarali Oprášené Krpce, Shakers Dance Company, The Fly, Spevokol Valčan, folklórny súbor Podžiaran, rumunský súbor Poiana Micului, či Jazz Trio Juro Glonek. S autorským čítaním v hudobno-literárnom pásme prišiel spisovateľ Ján Varinský. Live painting bol tentokrát tematicky naviazaný na podujatie a prostredie, v ktorom sa konalo. Kreatívni umelci mali za úlohu stvárňovať kone a tamojší kaštieľ. 


Tretí ročník Dňa radosti bol rozšírený aj o rôzne sprievodné aktivity

Štúdio Turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov malo počas dňa výtvarný plenér a výtvarníci vystavovali svoje práce. Návštevníci mohli obdivovať aj najväčší turčiansky drevený ruženec vyrobený z jedného kusu jaseňa. Spoločnosť TOTOAL LOCAL s.r.o. prevádzkujúca systém Biobox obohatila podujatie prezentáciou tradičných regionálnych potravín a na návštevníkov čakal aj jarmok ľudových remesiel. Deti mali možnosť vyšantiť sa v detskom kútiku, nechýbali animácie, trampolína či maľovanie na tvár.
 

Autor: Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama