Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Ako by mohlo vyzerať Námestie S.H. Vajanského po rekonštrukcii?

Autor: Ako by mohlo vyzerať Námestie S.H. Vajanského po rekonštrukcii?
Foto: Ako by mohlo vyzerať Námestie S.H. Vajanského po rekonštrukcii?
Uverejnené: 16. september 2014

V novembri čaká Martinčanov referendum, v ktorom budú môcť rozhodnúť o investičných prioritách mesta. Jednou z možností, za ktorú budú môcť zahlasovať, je rekonštrukcia Námestia S. H. Vajanského v centre mesta, do ktorého už niekoľko desaťročí neboli investované finančné prostriedky, čo sa nepriaznivo podpísalo na jeho vzhľade a možnostiach využitia.

V súčasnej neupravenej podobe je námestie len akýmsi prechodným bodom, nie však cieľovým miestom, kde by mali ľudia možnosť príjemne stráviť čas. V jeho tesnej blízkosti sa navyše nachádzajú dôležité budovy a kultúrne pamiatky a jeho nelichotivý vzhľad môže návštevníkom narúšať prvý dojem z mesta. Urbanisticko-architektonická štúdia Námestia S. H. Vajanského v Martine vypracovaná v minulosti približuje, akým spôsobom by sa priestor vymedzený Mestským úradom, kompexom budov Neografie, DO Strojár a centrom obchodu a služieb mohol po rekonštrukcii zmeniť. Štúdia nie je finálnym návrhom, ale umožňuje predstaviť si využiteľnosť tohto priestoru.

Spomínaný projekt rieši rekonštrukciu plochy s rozlohou takmer 21000 metrov štvorcových

Plocha námestia by mala okrem povrchových úprav, výsadby zelene či výstavby vodných plôch zahŕňať aj vybudovanie podzemnej garáže a nového objektu. Do urbanistickej štruktúry boli zahrnuté zhromažďovacie priestory i plochy aktívneho oddychu. Hlavná pešia trasa by podľa tohto návrhu mala viesť k Memorandovému námestiu a následne k pešiemu ťahu. Návrh vychádza z 2 základných princípov. Jeden z nich by sa dal označiť ako makro - princíp, ktorý v sebe spája základné atribúty historického i súčasného Martina.

 

Keďže mesto Martin je významným synonymom kultúry v regionálnom, slovenskom i medzinárodnom kontexte, pridať kultúrny rozmer tzv. radničnému námestiu sa javí byť logické a opodstatnené. Ďalším dôležitým princípom, ktorý štúdia berie do úvahy je mikro - princíp, a teda funkčno-priestorová schéma so znakmi fungovania ľudského organizmu: "Ak súčasná podoba centra mesta Martin je „ukotvená“ a odvíja sa od námestia SNP ako „päty“ tohto organizmu a jeho trup tvorí prebudované centrálne námestie so „srdcom“ pred divadlom, potom jeho „hlavou“ je prirodzene priestor tzv. radničného Námestia S. H. Vajanského. Prepojenie zmodernizovaných centrálnych priestorov s námestím je nutnosťou z hľadiska dobrého fungovania celého organizmu ako z pohľadu vlastného centra, tak i celého mesta," uvádza sa v štúdii.

Návrh sa snaží vo výraznej miere zachovávať existujúcu zeleň a maximálne zmysluplne ju využiť. Okrem toho by mali na námestí uprostred dláždeného priestranstva pribudnúť ďalšie stromy a zelené plochy. Významným prvkom, ktorý je v návrhu zapracovaný, je plytká vodná plocha s plasticky riešeným kamenným dnom. Výber materiálov použitých pri rekonštrukcii by mal podľa spomínanej štúdie dopovedať prírodné a krajinné súvislosti a väzby. Z toho dôvodu počíta s použitím prírodného kameňa, masívneho dreva a kovu v prírodnej metalickej úprave.

Námestie by na rozdiel od súčasného stavu malo priniesť všestrannú využiteľnosť

Redukciou výškových rozdielov a vymedzením viacúčelovej zhromažďovacej plochy by sa tak mohli otvoriť široké možnosti využitia priestoru - ako je napr. organizovanie kultúrno-spoločenských podujatí, koncertov, predstavení a pod. Táto oddychovo- relaxačná plocha by mohla slúžiť aj pre najrôznejšie spontánne aktivity najmä detí a mládeže. Takto obnovený plnohodnotný mestský priestor by sa mohol stať obľúbeným cieľovým miestom na konci pešej zóny pre obyvateľov aj návštevníkov mesta. Návrh ráta s nerušeným peším prepojením námestia s pešou zónou a vylúčením bežnej dopravy z uvedených priestorov medzi vyústeniami ul. V. P. Tótha a Škultétyho. Jednosmerná doprava by podľa spomínanej štúdie naďalej fungovala po uliciach Škultétyho a M. R. Štefánika (pred Neografiou) až po vjazd do podzemnej garáže. Podzemná garáž vybudovaná v tomto priestranstve má za cieľ odľahčiť priľahlé mestské uličné priestory.

Autor: Matej Bórik, vizualizácie: UNGROUP s.r.o. © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama