Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Tanečný klub Deep je druhý vicemajster sveta

Autor: Tanečný klub Deep je druhý vicemajster sveta
Foto: Tanečný klub Deep je druhý vicemajster sveta
Uverejnené: 25. september 2014

Vedúci tanečného klubu Deep Miroslav Frolo má dôvod na úsmev. Jeho zverenci získali v tejto sezóne titul majstra a vicemajstra Slovenska v disco dance v Bratislave. Z Košíc si doniesli v tanečnom štýle hip hop ďalší titul majstra a dva tituly vicemajstra Slovenska.

Víťazné ťaženie pokračovalo v Litve. Tam získal Deep titul majstra a vicemajstra Európy v street dance show a na svetovom pohári v hip hope sa stal víťazom v šiestich kategóriách. Medailovú radosť zažil Deep aj na majstrovstvách sveta v disciplínach street dance show. V polovici septembra bol zimný štadión v českom Ústí nad Labem dejiskom štvordňovej tanečnej súťaže Danceshock 2014 – majstrovstiev sveta v disciplíne street dance show a svetového pohára v tanečnom štýle disco. Úradujúci majster a vicemajster Európy z Deepu získal medailové umiestnenie až v štyroch disciplínach.

 

V prvý deň súťaže dostali priestor detské sólo tanečníčky

Talentovaná Viktória Chovancová spomedzi veľkej konkurencie vyše sedemdesiatich tanečníčok získala tretie miesto a bronzovú medailu. Jej kolegyňa Timea Matea Vrabcová tiež dala svojim súperkám zabrať a obsadila ôsme miesto. V detských duách získala dvojica Timea Matea Vrabcová a Timea Spišáková štrnáste miesto. Veľkú radosť urobila svojim trénerom detská disco skupina Déry, ktorá získala bronzové medaily. Ďalšia detská skupina Divy – ktorá má zatiaľ menej súťažných skúseností – obsadila deviate miesto. Juniorská sólistka Zuzana Trojáková nesklamala a vytancovala v ťažkej konkurencii finálové šieste miesto. Vicemajsterkám Slovenska (juniorskej disco skupine Trója) tesne unikla medailová pozícia a na svetovom pohári získali štvrté miesto. Zahanbiť sa nenechali ani dve tanečníčky vekovej kategórie mini. Radka Dolníková prvýkrát reprezentovala Slovensko a získala štrnáste miesto. Prišla, zatancovala a zvíťazila – tak možno nazvať vystúpenie talentovanej Alžbety Hlavňovej, ktorá zaslúžene získala prvé miesto a zlatú medailu.

httpv://youtu.be/dhO498O_jR4

Na rade je Turín a Bochum

Ďalšia časť šampionátu – majstrovstvá sveta v disciplíne street dance show – vyčarila „Dípakom“ ďalší úsmev na tvári. Veľkú zásluhu na tom majú majsterky Európy a Slovenska s detskou choreografiou Cosmic. Choreografiu odtancovali ako sa na európskych šampiónov patrí a získali kov aj zo svetovej súťaže. Staršie tanečníčky s choreografiou Inside out skončili na jedenástom mieste. Veľkú zásluhu na úspechu Deepu v Ústí nad Labem majú okrem tanečníkov aj tréneri – Eva Šleisová, Pavol Julény, Klaudia Obertová, Martina Pálešová, Ivana Majerčíková, Miroslava Poloncová a Michaela Mirtová. „Na podujatí sme medzi tanečnou špičkou získali až štyri medailové umiestnenia. Posledné slovo sme určite nepovedali. Čoskoro odchádzame opäť reprezentovať Slovensko na ďalších majstrovstvách sveta v Turíne (disco dance) a v Bochume (hip-hop)“, uzavrel vedúci klubu Miroslav Frolo.

Autor: Gabriela Avramová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama