Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Zmena dopravy zaťažila centrum mesta

Autor: Zmena dopravy zaťažila centrum mesta
Foto: Zmena dopravy zaťažila centrum mesta
Uverejnené: 06. júl 2015

Generálna oprava obchvatu mesta si vyžiadala viaceré dopravné obmedzenia. Najväčšiu zmenu pocítili obyvatelia centra mesta a sídliska Košúty, kadiaľ prúdi aj tranzitná doprava.

 

Úprava okružnej križovatky na ceste I/65 - Jilemnického v Martine, mestská časť KOŠÚTY sa realizovala najmä z dôvodu uzavretia cesty I/65D. Výsledkom tejto úpravy je vytvorenie priebežného pruhu smerom do mesta a osadenie dopravných značiek C30 - striedavé radenie smerom z mesta.

 

Medzi ďalšie úpravy patrí upozornenie vodičov nákladnej dopravy na tranzit do Banskej Bystrice cez Ružomberok a Donovaly. "Jazdu kamiónom cez mesto nie je možné zakázať. Ide o prvé dni obchádzky, t. z. potrvá nejaký čas, pokiaľ sa dostane do povedomia vodičov. Informácie o uzávierke boli a sú poskytované prostredníctvom dopravných servisov pre všetkých vodičov. Takmer všetky policajné hliadky sú využívané najmä v dennej dobe na regulovanie premávky. V nočnej dobe, kedy považujeme premávku za plynulú, je dopravno-bezpečnostná situácia monitorovaná stálou službou, prípadne hliadkou ODI. Čo sa týka hlučnosti, tu apelujeme na toleranciu. Treba brať totiž do úvahy, že sa tu v krátkej dobe rekonštruuje cesta na ďalších niekoľko rokov," uviedla Mgr. Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ v Žiline.

 

Autor: Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama