Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Výtvarné spektrum 2016

Autor: Výtvarné spektrum 2016
Foto: Výtvarné spektrum 2016
Uverejnené: 29. marec 2015

Priaznivci výtvarného umenia sa stretli minulý týždeň (17. marca 2016) v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine pri príležitosti otvorenia  súťažnej výstavy a odovzdávania ocenení pre víťazov regionálneho kola celoštátnej postupovej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2016.

 

Regionálnu súťaž pripravilo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. V aktuálnom 53. ročníku sa súťaže zúčastnilo až 36 autorov s vyše stovkou prác. Veľmi nás tešia noví aktívni výtvarníci, ktorí svojou účasťou spestrili paletu diel Výtvarného spektra. Neodmysliteľnú súčasť súťaže tvorili práce členov Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov, ktorí už tradične obohatili výtvarné spektrum.

 

 

Porota v zložení: Peter Matis, Renáta Ižipová a Monika Váleková vybrala kolekciu prác, ktoré budú reprezentovať náš región na krajskom kole. Krajské kolo Výtvarného spektra 2016 sa uskutoční 10. 6. 2016 v Kultúrnom a spoločenskom stredisku v Turzovke. Pridanou hodnotou súťaže bol aj rozborový seminár, ktorý bol súčasťou vernisáže a jeho cieľom bolo pomôcť neprofesionálnym výtvarníkom z Turca v rozvíjaní umeleckej kreativity aj technických schopností v ich ďalšej výtvarnej tvorbe. Všetkým autorom ďakujeme za účasť na tohtoročnom 53. ročníku, víťazom srdečne blahoželáme a do ďalšej tvorby prajeme veľa inšpirácie.

 

Výtvarné spektrum 2016, výsledky z regionálneho kola

 

Kategória B:

  1. Vladimír Petrovič
  2. Oľga Lofflerová
  3. Janka Jesenská

Čestné uznanie v kategórii B:

  • Miroslav Lechan
  • Beáta Rizmanová
  • Anna Letková

Kategória C:

  1. Jarnila Prievozníková
  2. Ľubomíra Osadská
  3. Lucia Mertlová

Čestné uznanie v kategórii C:

  • Mária Mravcová
  • Marcela Pajurková
  • Eduard Jurčák

Kategória D:

  1. Radovan Šenšel
  2. Emília Kmeťová

Čestné uznanie v kategórii D:

  • Radovan Šenšel za kolekciu prác s ekologickou tematikou.

 

Autor: Mgr. Radoslav Pančík © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama