Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinskí žiaci cestujú za kultúrou vďaka projektu Comenius

Autor: Martinskí žiaci cestujú za kultúrou vďaka projektu Comenius
Foto: Martinskí žiaci cestujú za kultúrou vďaka projektu Comenius
Uverejnené: 23. február 2013

Vďaka európskemu projektu Comenius študenti a učitelia gymnázia Viliama Paulinyho-Tótha majú možnosť spoznávať európske krajiny, ich kultúru, históriu a životný štýl. Predmetová komisia anglického jazyka mala možnosť už niekoľkokrát získať grant a byť súčasťou tohto skvelého projektu.

Comenius logoPosledný projekt, ktorý stále prebieha je zameraný na multikultúrnu spoločnosť. Názov projektu je „The Changing Face of Europe – Our Future“ („Meniaca sa tvár Európy – naša budúcnosť“), v ktorom sú zapojené nasledovné európske krajiny: Španielsko – Madrid, Veľká Británia – Londýn, Poľsko – Puck a Česká republika – Havířov.  Gymnázium Viliama Paulinyho – Tótha dostalo grant vo výške 21 000 eur. Projekt trvá dva školské roky, a to od septembra 2011 do júna 2013. Študenti zapojení do projektu pravidelne pracujú na projekte v anglickom jazyku. Výsledkom sú rôzne video prezentácie, prieskumy, štatistiky, excel, word a power point prezentácie.

Comenius projekt - Gymnázium VTP Martin

Okrem poskytovania a získavania vedomostí o jednotlivých štátoch prostredníctvom blogu: www.ourcomenius.wordpress.com, kde si našu činnosť môžete pozrieť, sa žiaci naživo zúčastňujú pobytov v týchto európskych krajinách. Vďaka tomuto úžasnému projektu sme navštívili a spoznali hlavné mesto Španielska – Madrid, historické mestečko Toledo, fascinovala nás severná prímorská časť Poľska – Puck a jej skvosty Gdáňsk, Gdyňa a Sopot, ako aj pôsobivý polostrov Hel.

Comenius projekt - Gymnázium VTP Martin

Navštívili sme aj našich najbližších susedov v Havířove, kde sme okrem iného spoznali Ostravu, pivovary Radegast a Nošovice, ako aj okolitú prírodu pohoria  Beskydy-Pustevny. Vytvorili sme si priateľstvá na celý život a zistili sme, že je úžasné spoznávať iné kultúry, učiť sa cudzie jazyky a hlavne sa vzdelávať takýmto skvelým spôsobom.

Autor: Mgr. Zdenka Nemcová, koordinátorka projektu


Reklama

príbuzné témy

Reklama