Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinské hádzanárky opäť nesklamali

Autor: Martinské hádzanárky opäť nesklamali
Foto: Martinské hádzanárky opäť nesklamali
Uverejnené: 26. február 2013

24. februára sa odohralo ďalšie stretnutie 2. ligy žien v hádzanej, v ktorom hosťujúce Martinčanky predviedli svoje kvality. Stretnutie sa odohrávalo v Partizánskom, keďže TJ Baník nemá vlastnú halu. "Domáce" otvorili skóre, avšak bolo to ich jediné vedenie v tento deň. Na svoj ďalší gól čakali nasledujúcich 20 minút, kedy sa im podarilo znížiť stav na 2:6. Medičky pokračovali v trende výbornej defenzívy, podporenej skvelými výkonmi brankárok.

Hlavným herným prvkom prvej polovice stretnutia bola obojstranná neúspešná koncovka, avšak nakoniec sa viac darilo práve nám. Po polčase sa opäť čakalo 10 minút na gól v našej sieti, čo využili Martinčanky a zvýšili skóre na 5:12. Festival nepremenených šancí najmä z našej strany pokračoval, našťastie súperky po fyzickej stránke prestávali vládať. Treba povedať, že aj výkon ich brankárky bol ozdobou zápasu, no v nemalej miere jej k tomu pomohla nepresná streľba medičiek.

Po štatistickej stránke po každom góle hráčok Lehoty reagovali Martinčanky dvomi úspešnými zakončeniami, a tak sa zrodilo naše presvedčivé víťazstvo, ktorým sme si výrazne upevnili 4. priečku v priebežnej tabuľke. Teraz už neostáva nič iné iba zaútočiť na medailové pozície. Dnešný úspech je ale jednoznačne výsledkom toho, že medičky už pochopili význam obrannej hry v hádzanej a skvele ju zahrali v ďalšom stretnutí. Teraz treba popracovať na serióznom zakončovaní, samozrejme pri nepoľavení v defenzíve.

Po tomto zápase treba vyzdvihnúť aj brankárky – Henriette Nordahl, ktorá  podala svoj najlepší výkon v našom drese (úspešnosť 81 %) a opäť nesklamala ani Jana Beluská (úspešnosť 60 %). Z hráčok v poli možno vyzdvihnúť druhopolčasovú streľbu Lady Dungworth, tiež strelecké prebudenie Tone Søegaard Rost, gólový návrat Thea Martine Rosenberg, no rozhodujúcim faktorom dnes bola obranná hra komplet celého tímu. Stretnutie s veľkým prehľadom viedli páni Paštéka a Hacaj.

 

TJ Baník  LEHOTA POD VTÁČNIKOM – HK Slávia Medik  MARTIN  - 12  :  24   (polčas  4 : 8)

Zostava a góly

Beluská, Nordahl - Tunestveit 1, Rosenberg 4, Osterhus 2, Dungworth 7, Johansen 2, Kielland 1, Rost 4, Chabadová 1, Henriksen 1, Syversen 1, Sletten. Hrajúca trénerka Lada Dungworth

Najbližšie domáce stretnutie  sa koná už túto sobotu, teda 2.marca o 18:00 hodine v martinskej športovej hale. Súperom tento raz bude Družstevník Lehnice, s ktorým sme v minulej sezóne bojovali plece pri pleci o bronzovú pozíciu v ligovej tabuľke, na jeseň sme síce na ich asfaltovom ihrisku uspeli, no určite nám to nezaručuje automatické body v nastávajúcom súboji. Avšak ak zopakujeme doterajšie jarné výkony v obrane a prebudia sa naše strelkyne, útok na vyššie miesta v tabuľke sa môže v sobotu úspešne rozbehnúť. Veríme, že aj za podpory našich fanúšikov. Po sobotňajšom zápase nás čaká štvortýždňová prestávka (o dôvod viac, aby ste sa prišli pozrieť a povzbudiť nás), ktorú by sme radi vyplnili aj usporiadaním prípravného turnaja v našej športovej hale, predbežne 24. marca. Po dotiahnutí organizačných detailov budete včas informovaní o presnom čase i účastníkoch turnaja.

Autor: Martina Chabadová


Reklama

príbuzné témy

Reklama