Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Medzinárodný festival klobás v Martine sa blíži

Autor: Medzinárodný festival klobás v Martine sa blíži
Foto: Medzinárodný festival klobás v Martine sa blíži

V sobotu 12. novembra 2016 sa v areáli Penziónu Ľadoveň bude konať Medzinárodný festival klobás 2016, na ktorom sa budú šíriť vône rôznych druhov klobás, prídete si na dobrý a bohatý program a môžete sa zapojiť aj do tomboly.

Penzión Ľadoveň a partneri podujatia pre vás pripravili jedinečný medzinárodný festival. Ochutnáte perfektné klobásy, zakúpite si tradičné mäsové výrobky a prežijete sobotu plnú dobrej zábavy pre deti i dospelých. Hlavnou myšlienkou festivalu je spojiť ľudí v regióne Turiec a vniesť sem aj iné druhy klobás, ktoré sa vyznačujú rozmanitosťou chutí.

 

V dnešnej dobe sa zabíjačka a výroba klobás pomaly vytráca, a ukázať deťom to, na čo si mnohí pamätajú zo svojho detstva, je náročné. Zaujímavosťou je, že nielen každá krajina, ale aj región, mesto, dedinka či rodina robí svoju domácu klobásu podľa vlastnej receptúry a preto je každá klobása jedinečná svojou chuťou, vôňou, tvarom aj farbou. Je zvykom, že klobása je neodmysliteľnou súčasťou tradičných zabíjačiek, kde sa stretáva celá rodina. V dnešnej dobe sú už zabíjačky a výroba klobás ojedinelou vecou. So zabíjačkami, či tradičným spracovaním mäsa, sa už v súčasnosti aj na vidieku stretávame len výnimočne.

 

Okrem súťaženia tímov o najchutnejšiu klobásu je pripravený bohatý program

 

Festival začne o desiatej hodine ráno, kedy prebehne registrácia prihlásených tímov. Súťaž odštartuje o jedenástej hodine, kedy družstvá začnú pracovať na výrobe klobás. Tie následne ochutná a ohodnotí sedemčlenná porota v zložení Vilo Habo, Mgr. art. Ľubomír Pavlovič, MVDr. Jozef Felcan, MVDr. Viera Milanová, MUDr. Tatiana Červeňová, Ing. Milan Malík a Mgr. Martin Kalnický. Hodnotiť budú môcť aj samotní účastníci a návštevníci festivalu.

 

V súťaži nepôjde len o víťazstvo, ale hlavne o dobrú atmosféru, o ktorú sa postarajú hostia programu – headlinerom dňa bude Pavol Hammel, uvidíte aj kuchársku šou Vila Haba a zabavíte sa pri dobrej hudbe skupiny TEAM revival z Martina. V podvečerných hodinách bude festival pokračovať Svätomartinskou zábavou, na ktorej vám do tanca zahrajú Javorové husle.

 

 

Prísť súťažiť môže ktokoľvek

 

Festival klobás je výbornou príležitosťou na teambuildingovú akciu, partie kamarátov, športových tímov či rôzne združenia. Po zaplatení štartovného dostane družstvo na mieste festivalové pracovné oblečenie (tričko, zásteru) a 15 kg pomletého mäsa s črevkami. Viac informácii sa dozviete na webových stránkach http://www.festivalklobas.sk a na Facebooku.


Reklama

príbuzné témy

Reklama