Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Úspechy žiakov ZUŠ na Ulici P. Mudroňa

Autor: Úspechy žiakov ZUŠ na Ulici P. Mudroňa
Foto: Úspechy žiakov ZUŠ na Ulici P. Mudroňa
Uverejnené: 09. jún 2015

Žiakom Základnej umeleckej školy na Ul. P. Mudroňa sa v druhom polroku školského roku 2016/2017 darilo vo všetkých štyroch umeleckých odvetviach (hudobnom, výtvarnom, tanečnom, literárno – dramatickom).

16. marca 2017 sa na 23. ročníku regionálnej klavírnej prehliadky predstavilo v ZUŠ v Martine 28 mladých klaviristov zo štyroch základných umeleckých škôl, a to ZUŠ L. Árvaya zo Žiliny, ZUŠ Ľ. Fullu z Ružomberoka, ZUŠ F. Kafendu z Vrútkok a ZUŠ v Martine. Výkony klaviristov hodnotila odborná porota pod vedením predsedov - pedagógov konzervatória a Akadémie umení v Banskej Bystrici, doc. Mgr. art. Evy Cáhovej ArtD a Mgr. art. Aleša Solárika ArtD. Našu školu reprezentovalo 13 žiakov s vynikajúcimi výsledkami.

 

Na 20. ročníku speváckej súťaže „Stančekova Prievidza“ sa 16. marca predstavil Michal Gulán pod vedením PaedDr. Otílie Moravčíkovej s klavírnym sprievodom Karin Sarkisjan. V kategórii B ho odborná porota ocenila strieborným pásmom. Na súťaži „Pohyb bez bariér“ predviedli 18. marca 2017 tanečné umenie žiačky našej školy. Na žilinskom pódiu získali hodnotné ocenenia Veronika Prošeková, Eva Žiaková, Nikola Škorvánková.

 

Na celoslovenskej vedomostnej súťaži hudobnej náuky „Hnúšťanský akord“ sa 20. marca 2017 predstavilo naše súťažné družstvo v zložení Alena Kubalová, Paulína Tomečková, Adam Hjadlovský pod vedením PaedDr. Galiny Lepiešovej. V silnej konkurencii v kategórii C naši žiaci získali 2. miesto.

 

Regionálna postupová súťaž a prehliadka detskej dramatickej tvorivosti v Turčianskych Tepliciach s názvom Dieťa v divadle 2017 sa konala 23. 03. 2017. Žiaci literárno - dramatického odboru z triedy Mgr. art. Pavly Musilovej ArtD, "DDS DROBÁTKA Martin" sa prezentovali choreografiou "O dvanástich mesiačikoch". Súťažili štyri zoskupenia a naši žiaci získali 1. miesto.

 

Speváci z triedy PaedDr. Otílie Moravčíkovej sa zúčastnili na 22. ročníku súťaže "Vokálna jar". Z Kysúc si priviezli krásne „jarné“ úspechy. Na medzinárodnom festivale - súťaži detskej a mládežníckej tvorivosti „Spish Talent Festival“ sa 1. apríla 2017 v Smižanoch predstavili žiačky literárno - dramatického odboru z triedy Mgr. art. Pavly Musilovej ArtD. Za predstavenie „Zo života hmyzu“ boli Eva Oľhová a Natália Rybárová ocenené bronzovou cenou.

 

4. apríla 2017 sa na 22. ročníku regionálnej klavírnej štvorručnej prehliadke v ZUŠ F. Špániho predstavili klaviristky Veronika Olasová a Anna Malá pod vedením Mgr. Evy Šutákovej. V tretej kategórii sa umiestnili v striebornom pásme. Na 17. ročníku celoslovenskej interpretačnej súťaže v sólovej hre na klavíri sa 6. apríla 2017 predstavili v 3. kategórii naši talentovaní klaviristi Michelle Kecerová pod vedením Mgr. Evy Šutákovej a Pavol Bohdan Zápotočný, ktorý sa stal víťazom kategórie pod vedením pedagóga Karly Kočalkovej, ktorá získala cenu za prípravu víťaza.

 

Celoslovenský súťažný festival v tanečných choreografiách pre žiakov základných umeleckých škôl sa uskutočnil 7. apríla 2017 v Bojniciach. Na pódiu nechýbali ani naše tanečníčky a vonkoncom sa nestratili. Druhého ročníka súťaže v hre na bicích nástrojoch „Borákovej Prievidze“ sa 12. apríla 2017  zúčastnili aj naši žiaci, ktorým sa na podujatí darilo.

 

Divadelný súbor „Drobátka“ – žiaci literárno-dramatického odboru pod vedením Mgr.art. Pavly Musilovej, Art.D úspešne reprezentovali našu ZUŠ na krajskej postupovej prehliadke Detský divadelný medveď v Žiline s inscenáciou „O dvanástich mesiačikoch“, ktorá sa konala 11.apríla 2017. Umiestnili sa na 2. mieste s návrhom na postup na celoslovenskú súťažnú prehliadku Zlatá priadka v Šali. Cenu za herecký výkon si odniesla predstaviteľka macochy Vanesska Frková.

 

28. apríla 2017 sa na gitarovej súťaži v Ružomberku (ZUŠ Ľ. Fullu) predstavil Juraj Rychtárech z triedy Mgr. Evy Rusnákovej. Z Liptova si priniesol po skvelom výkone 1. miesto v I. kategórii. Našu školu ďalej reprezentovali Zuzana Babíková, Anton Krilek a Lea Gregušová z triedy Mgr. Dagmar Gardlíkovej.

 

Dňa 3. mája 2017 sa konal v ZUŠ Frica Kafendu vo Vrútkach 16. ročník súťažnej prehliadky mladých spevákov. Našu školu reprezentovali štyria speváci pod vedením PaedDr. Otílie Moravčíkovej. Na vrútockom pódiu si zaspievali Peter Grendár, Michal Gulán, Mária Izabela Zápotočná, Kristína Záhorová. Úspešných spevákov na klavíri sprevádzala Mgr. Kamila Šimonová.

 

5. mája 2017 sa konal 9. ročník celoštátnej súťaže s medzinárodnou účasťou v hre na zobcové flauty „Zahrajže nám píšťalôčka“ v Nových Zámkoch. Súťaž v sólovej a komornej hre organizuje mesto v spolupráci s Fondom na podporu umenia každý druhý rok. Naše trio zobcových fláut v obsadení Emma Murínová (tenorová, sporánová flauta), Soňa Vladárová (sopránová flauta), Daniel Adamčák (altová, sopránová flauta) získalo v kategórii D zlaté pásmo a zároveň 1. miesto v kategórii komornej hry pod vedením Mgr. Ivany Gregovej DiS. art.

 

Na 1. ročníku tanečnej súťaže ART DANCE CUP BYTČA 2017 sa predstavili 10. mája 2017 tanečníčky z triedy Evy Vachovej. Darilo sa im výborne. Základná umelecká škola Tralaškola v Nitre usporiadala 13. mája 2017 I. ročník interpretačnej súťaže žiakov základných umeleckých škôl v hre na elektrickej gitare. Farby našej školy hájil v kategórii nad 16 rokov s vynikajúcim výsledkom Radoslav Pšenka, keď v silnej konkurencii získal 1. miesto. Za prípravu víťaza bol ocenený jeho pedagóg Mgr. art. Marián Lepieš.

 

Základná umelecká škola v Nových Zámkoch usporiadala 25. mája 2017 celoslovenskú súťažnú prehliadku v hre na bicích nástrojoch. Prehliadky sa zúčastnili dvaja naši žiaci v hre na bicích nástrojoch a z Nových Zámkov po vydarených umeleckých výkonoch si priniesli vynikajúce výsledky. Celoštátnej prehliadky súborov a sólistov divadla hraného deťmi (činoherného, bábkového, hudobno-dramatického, pohybového a pantomimického charakteru) Zlatá priadka – v Šali sa zúčastnili žiaci literárno - dramatického odboru „Drobátka“ pod vedením Mgr. art. Pavla Musilová ArtD. V Šali 26. mája 2017 predviedli predstavenie „O 12 mesiačikoch“, za ktoré získali 3. miesto.

 

V meste Gelnica sa 26. mája 2017 konal 13. ročník festivalu komornej hudby „Gelnický kľúč“. Duo dychového oddelenia v zložení Soňa Vladárová (sopránová flauta) a Daniel Adamčák (altová flauta) získalo pod vedením Mgr. Ivana Gregová DiS. art. v kategórii A1 komorné telesá (duo) strieborné pásmo.

 

V Čadci sa konal 7. júna 2017 celoslovenský Festival komornej hudby. V sekcii drevených dychových nástrojov sa predstavilo flautové trio Soňa Vladárová, Emma Murínová a Daniel Adamčák, ktorí si na zobcových flautách vybojovali v kategórii A1 zlaté pásmo. Kvarteto priečnych fláut Nina Kostihová, Katarína Hujčáková, Sabina Štetková, Kristína Žlnková získali v kategórii A2 strieborné pásmo.

 

Na Festivale komornej hudby v Čadci sa predstavilo aj gitarové duo v zložení Adela Dujsíková a Anton Krilek. Pod vedením Mgr. Dagmar Gardlíkovej a Mgr. Evy Rusnákovej získalo duo v kategórii A2 zlaté pásmo. Žiaci výtvarného odboru sa úspešne realizovali na výtvarných súťažiach, a to XIV. Bienále, výtvarné alternatívy – celoslovenskej súťaže s medzinárodnou účasťou, celoslovenskej výtvarnej súťaže „Maľovaná Zuška 2017“ v Banskej Bystrici a XX. ročníka medzinárodnej výtvarnej súťaže BOHÚŇOVA PALETA 2017.

 

 

Informoval Mgr. art. Pavol Zápotočný riaditeľ školy


Reklama

príbuzné témy

Reklama