Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Afrika na Pionieri: legendárne Jawy Pionier v OC Tulip

Autor: Afrika na Pionieri: legendárne Jawy Pionier v OC Tulip
Foto: Afrika na Pionieri: legendárne Jawy Pionier v OC Tulip
Uverejnené: 21. máj 2015

Precestovali na Pionieroch naprieč Afrikou, aby dokázali, že sa to dá. Piati dobrodruhovia na čele s Marekom Slobodníkom z Banskej Bystrice. Výnimočné stroje, zážitky a fotografie. Prvá prednáška v Žilinskom kraji bude v Tulipe dňa 3. septembra 2017 o 17.00 hod.

Jawa Pionier je motocykel, ktorý mnohí poznajú z ešte československých ciest. Jeho výroba započala už v 50-tych rokoch a hneď od začiatku žala táto motorka veľký úspech. Pionier sa vyrábal na Slovensku, priamo v Považskej Bystrici. Jeho výkon je 2,6 kW a maximálna rýchlosť do 60 km/h.

 

Marek Slobodník, ako autor projektu Afrika na Pionieri, nie je v cestovateľskom svete nováčik. Precestoval Ameriku aj Austráliu či Indonéziu, nikdy však na Pionieri. Cestu do Afriky si piati chalani naplánovali na začiatok roka 2017. Trajektom sa z Talianska dopravili do Egypta a nasledovali cez Sudán, Etiópiu, Keňu a ďalšie krajiny až do Juhoafrickej Republiky.

 

Nič lepšie ako „pinčel“ neexistuje, presvedčí vás Marek Slobodník

 

Zážitky zo svojej dobrodružnej cesty príde Marek Slobodník spolu s fotografom Marekom Duranským porozprávať aj do Martina už túto nedeľu 3. septembra o 17.00 hod. V rámci série prednášok po Slovensku to bude exkluzívne prvé vystúpenie v Žilinskom kraji. Dozviete sa, ako celá cesta prebiehala, vypočujete si kuriózne zážitky a môžete tešiť aj na tri kusy vzácnych motocyklov, na ktorých táto partia Afriku precestovala. Návštevníkov obchodého centra Tulip čaká aj výber 50-tich fotografií, ktoré tu budú celý týždeň vystavené.

 

 

Pre deti bude pripravený aj animačný program

 

Náleziská, história a Afrika patria k sebe. V spolupráci so Slovenským národným múzeom a archeológom Dr. Milanom Horňákom, ktorý skúma náleziská v regióne Turiec, si budú môcť deti vyskúšať skutočnú archeologickú prácu – pripravené bude pieskovisko so skrytými odliatkami rôznych predmetov.

 

Do Tulipu prichádza jeseň plná hviezd

 

Nedele plné aktivít a vystúpení v Tulipe však prednáškou Mareka Slobodníka nekončia. Prichádza jeseň plná hviezd a s ňou aj prvá akcia ku začiatku školského roka – 9. septembra navštívi OC Tulip Miro Jaroš, aby pripravil deťom skvelý program.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama