Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

8. ročník podujatia: Deň turčianskeho vidieka 2017 sa blíži...

Autor: 8. ročník podujatia: Deň turčianskeho vidieka 2017 sa blíži...
Foto: 8. ročník podujatia: Deň turčianskeho vidieka 2017 sa blíži...
Uverejnené: 16. august 2015

Leto vrcholí a Turčania, a nielen oni, sa tešia, že sa s ním rozlúčia už tradične, na Dni turčianskeho vidieka. Po minuloročnej úspešnej premiére organizátori opätovne zvolili za miesto tohto populárneho podujatia Jasenskú dolinu.

DEŇ TURČIANSKEHO VIDIEKA sa bude konať v nedeľu 17.septembra 2017 od 10.30 hod. Tento deň bude oslavou turčianskeho vidieka, jeho pracovitých ľudí, tradícií, ale najmä prezentáciou kvalitných regionálnych produktov, úspešných poľnohospodárov, remeselníkov, podnikateľov, manažérov a miestnych samospráv.

 

Okrem celodenného kultúrneho a dožinkového programu, v ktorom sa predstavia nielen turčianski folkloristi a muzikanti, ale aj ich hostia, country kapela a dychová hudba, budú mať návštevníci možnosť obdivovať šikovnosť turčianskych remeselníkov, ochutnať tradičné turčianske výrobky, uvidieť domáce a hospodárske zvieratá, ale tradične sa predstavia so svojou ponukou i podnikateľské subjekty poskytujúce služby na vidieku i dodávatelia poľnohospodárskej techniky.

 

Pre deti budú pripravené atrakcie a zábava, chýbať nebude ani tombola

 

Súčasťou podujatia bude i súťaž malotraktorov domáckej výroby RALLY FATRA, ktorá si už na Dňoch turčianskeho vidieka získala svoje miesto. Hlavným organizátorom tohtoročného Dňa turčianskeho vidieka je JASED, s.r.o. v spolupráci s Turčianskou regionálnou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou a Regionálnou rozvojovou agentúrou Dolný Turiec, ktorá toto podujatie v Turci pred 8 rokmi začala organizovať. 8. ročník Dňa turčianskeho vidieka finančne podporil aj Žilinský samosprávny kraj.

 

V minulom roku sa na podujatí podieľalo aj Občianske združeníe Dobrý pastier z Kláštora pod Znievom pod vedením duchovného otca p. Masláka, ktoré nebude chýbať ani v tomto roku a predstaví svoje aktivity a ponúkne svoje produkty na Sedliackom dvore. Máme záujem na tom, aby sa na podujatí prezentovalo čo najviac turčianskych producentov, remeselníkov a výrobcov. Ak máte čo ponúknuť, neváhajte kontaktovať organizátorov na čísle 0905838999 p. Mikušáková (Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.) alebo na čísle 0904489628 p.Petránek (Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.). Tešíme sa na stretnutie v Jasenskej doline!

 

Program podujatia

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama