Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Kniha Martin – včera a dnes vkročila do domácností Turčanov

Autor: Kniha Martin – včera a dnes vkročila do domácností Turčanov
Foto: Kniha Martin – včera a dnes vkročila do domácností Turčanov
Uverejnené: 16. júl 2017

Dôstojného slávnostného uvedenia do života sa v piatok 22. septembra v Penzióne Ľadoveň dočkala kniha Martin – včera a dnes od autorského tria Igor Dobrovolný, Milan Brandejský a Martin Kleskeň. Na podujatí realizovanom pod moderátorskou taktovkou Branislava Zacharidesa postupne o svojich pocitoch a zážitkoch spojených s prípravou knihy „diškurovali“ všetci traja autori, ako aj špeciálny hosť, PhDr. Hana Zelinová, vedecká pracovníčka Slovenského národného múzea.

Jej pripadla aj vzácna úloha uviesť knihu do života. Posypanie knihy rozstrihaným celuloidovým filmom symbolizovalo dobu, kedy boli zhotovené mnohé zábery nachádzajúce sa v tejto publikácii. Prizvanie H. Zelinovej k tomuto peknému aktu malo viacero dôvodov. Medzi nimi aj skutočnosť, že v minulosti spolupracovala na viacerých vedeckých úlohách s Igorom Thurzom, dnes už zosnulým architektom a veľkým bojovníkom za mesto Martin, ktorému je táto kniha venovaná.

 

Kultúrny punc podujatiu, ktoré sa nezaobišlo ani bez prezentácie nových fotografických pohľadov na centrum Martina z vtáčej perspektívy, pridalo aj vystúpenie hudobnej skupiny noriss & KAPELA. Nechýbal prípitok, výstava historických fotoaparátov, ani autogramiáda autorov publikácie. Ako uviedol Igor Dobrovolný, nie je to posledná kniha vydávaná v rámci série Brána Turca. Ešte do Vianoc sa na knižný trh dostane kniha Martin – s vôňou benzínu a v r. 2018 sa čitatelia môžu tešiť na ďalšie knižné tituly.

 

 

O svoje pocity z atmosféry podujatia sa s nami podelila aj p. Alena Hrbáňová, pravidelná účastníčka martinských diškurovaní o histórii. „Bolo to príjemné stretnutie nielen so skalnými diškurujúcimi, ale aj s podporovateľmi tejto knihy, pomáhajúcimi nám poodhaliť históriu. Za všetkých spoluúčastníkov aj za seba sa chcem poďakovať organizátorom akcie za veľmi príjemne strávené chvíle na tejto milej akcii,“ píše pani Hrbáňová a dodáva: „V neposlednom rade patrí veľká vďaka Branislavovi Zacharidesovi, ktorý program moderoval a aj účinkoval v hodnotných hudobných vstupoch.


Reklama

príbuzné témy

Reklama