Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Erasmus+ v poľskom meste Gdaňsk

Autor: Erasmus+ v poľskom meste Gdaňsk
Foto: Erasmus+ v poľskom meste Gdaňsk
Uverejnené: 04. január 2016

Žiaci Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine študujúci odbor hotelová akadémia v tomto školskom roku v rámci programu Erasmus+ vycestujú do poľského prímorského mesta Gdaňsk. V „Zespole Szkol Gastronomiczno-Hotelarskich“ o tom rozhodli v dňoch 10. a 11. septembra 2017 zástupcovia obidvoch škôl s vedením združenia KABA Slovensko, ktoré bude tento mobilitný program zabezpečovať po technickej stránke.

Za Strednú odbornú školu obchodu a služieb v Martine podmienky praxe vyrokovával PhDr. Peter Huľo, PhD. Žiaci budú mať možnosť nadobnúť nové zručnosti v dvoch luxusných štvorhviezdičkových hoteloch a v škole so 75-ročnou tradíciou. V súčasnosti odborní učitelia obidvoch škôl kreujú pre žiakov program. V tomto školskom roku ho chcú zamerať na odzeranie a poznávanie činnosti manažérov na rôznych stupňoch riadenia. Stredobodom záujmu sú najmä činnosti manažérov na nových manažérskych pozíciach (Revenue manager, Human resources manager, Spa manager, Banquet manager, ap.), ktoré sa vytvorili v hoteloch integrovaných do známych hotelových reťazcov a  postupne sa stávajú bežnými  aj v domácich hoteloch  v Poľsku a na Slovensku.

 

V škole budú mať žiaci možnosť obohatiť svoje znalosti a zručnosti najmä v príprave a dekorovaní trendových národných pokrmov a nápojov a vycvičiť sa v komunikácii s hosťom na úseku front office. V rámci mobility sa pre žiakov pripravuje aj program voľnočasových aktivít, na ktorom pracuje vymedzený tím zamestnancov Kultúrneho centra v Gdaňsku. Okrem návštev najlukratívnejších kultúrno-historických pamiatok nachádzajúcich sa v starej časti mesta, by to mala byť aj účasť na niektorom z hudobných podujatí organizovaných pre mládež v Sopotách, alebo v Gdyni  a množstvo iných podujatí.

 

 

Mobilita sa bude realizovať v mesiaci apríl. Žiaci Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine sa na ňu tešia už celý rok. Jediné čo ich trošku mrzí je, že v období ich pobytu v Gdaňsku si nebudú môcť zaplávať v Baltskom mori, pretože v tom čase bude ešte veľmi studené. Vynahradia si to však opakovanými vychádzkami na jeho pobrežie, čo im umožní vychutnať si tú pravú atmosféru, ktorú vytvárajú v mimosezónnom období páriace sa a večne hladné čajky,  striedavé mierne vlnobitie so silným vlnobitím a zababušení ľudia, ktorí tu prichádzajú za účelom nadýchania sa čerstvého, liečivého vzduchu.


Reklama

príbuzné témy

Reklama