Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Mobilné EKG pre onkologických pacientov

Autor: Mobilné EKG pre onkologických pacientov
Foto: Mobilné EKG pre onkologických pacientov
Uverejnené: 11. september 2013

Liga proti rakovine venovala Klinike hematológie a transfuziológie peňažný dar na nákup mobilného EKG. Išlo o finančný príspevok hodnote 4 320,- €  určený na podporu projektu „Zvýšenie kvality starostlivosti o onkologických pacientov“.

Väčšina pacientov s onkologickým ochorením krvi je v dôsledku náročnej liečby pripútaná na lôžko. Bývajú hospitalizovaní za účelom podávania chemoterapeutickej liečby, pri vzniku komplikácii po liečbe, alebo za účelom paliatívnej starostlivosti v terminálnych štádiách onkologického ochorenia. V takýchto prípadoch je potrebné realizovať EKG vyšetrenie priamo pri lôžku pacienta. Zakúpený monitor je prenosný, je ihneď k dispozícii, má malé rozmery a veľmi dobré parametre i výkon. Významne uľahčuje diagnostiku pacienta. Nález je možné hneď vytlačiť prostredníctvom integrovanej tlačiarne, alebo preniesť dáta priamo do počítača.

 

Používaním prenosného EKG monitoru majú lekári možnosť eliminovať stratu času pri presúvaní pacientov za prístrojmi do iných miestností. Vyšetrenie je šetrnejšie aj s ohľadom na komfort ťažko chorého a často aj imobilného pacienta. „Dôsledkom agresívnej liečby je srdce zaťažené, a preto pacientom po chemoterapii vždy realizujeme EKG vyšetrenie. Tým v ťažšom stave výrazne uľahčíme situáciu, keď prístroj donesieme za nimi. Za finančný príspevok sme veľmi vďační, pretože stále bojujeme s nedostatkom zdravotníckych inštrumentov“ uviedol na margo daru prednosta Kliniky hematológie a transfúziológie prof. MUDr. Ján Staško, PhD.

 

Občianske združenie Liga proti rakovine už viac ako 25 rokov aktívne pomáha onkologickým pacientom, rodinným príslušníkom a blízkym. Ich cieľom je informovať širokú skupinu obyvateľov o možnosti úplne predísť chorobe, prípadne ju zachytiť v počiatočnom štádiu. Každoročne poskytuje finančné prostriedky zo svojej verejnej zbierky zdravotníckym inštitúciám. Či už na nákup väčšieho prístrojového vybavenia, ktoré je nevyhnutne potrebné na skvalitnenie liečby onkologických pacientov, alebo na nákup drobných, denne potrebných inštrumentov.


Reklama

príbuzné témy

Reklama