Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Mosty kultúry: ľudské práva na fotografii

Autor: Mosty kultúry: ľudské práva na fotografii
Foto: Mosty kultúry: ľudské práva na fotografii
Uverejnené: 21. október 2015

Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo aj tohto roku pre žiakov stredných škôl projekt pod názvom „Mosty kultúry II.“. Snahou organizátorov bolo cez tvorivé dielne podporiť oblasť neprofesionálnej fotografie v kontexte s kultúrou rôznych regiónov, s dôrazom na mladú generáciu.

Organizátori už druhý rok motivujú mladých ľudí k vlastnej tvorbe. Jednotlivé tvorivé dielne pozostávali z fotoprezentácií a panelových diskusií. Dôležitým prvkom týchto aktivít bola možnosť vybraných žiakov zapojených do projektu sprostredkovať verejnú prezentáciu vlastných postojov, nálad a pocitov svojim rovesníkom, ale aj širokej verejnosti. Prezentácie žiakov dostali priestor počas záverečného programu projektu.

 

 

Záverečný program sa uskutočnil (9. až 11. novembra 2017) v priestoroch Veľkej zasadačky SNM v Martine a v kine Strojár. V rámci záverečného programu boli predstavené fotografické výstavy, zachytávajúce problematiku ľudských práv. Spoluorganizátorom pripravovaných podujatí bol Martinský klub priaznivcov cestovania a Slovenské národné múzeum v Martine. Projekt „Mosty kultúry II.“ z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a bol spolufinancovaný s podporou Žilinského samosprávneho kraja.


Reklama

príbuzné témy

Reklama