Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Červený kríž je už viac ako 150 rokov symbolom nádeje

Autor: Červený kríž je už viac ako 150 rokov symbolom nádeje
Foto: Červený kríž je už viac ako 150 rokov symbolom nádeje
Uverejnené: 01. február 2014

29. november 2017 - Za takmer sto rokov slovenskí červenokrižiaci pomohli nespočetnému množstvu ľudí. Venujú sa deťom, seniorom, chorým, tým, ktorí sa ocitli v sociálnej núdzi, či ich postihla prírodná katastrofa. So širokým spektrom činností Slovenského Červeného Kríža pôsobí na celom území Slovenska. Za pomoci nových automobilov, ktoré ešte tento rok posilnia 20 územných spolkov SČK pôsobiacich v takmer 40 okresoch Slovenska, bude môcť SČK vo svojej práci adresnejšie a flexibilnejšie odpovedať na potreby ľudí v núdzi v jednotlivých regiónoch.

Pracovníci územných spolkov denne používajú autá a mesačne pri svojej práci najazdia stovky kilometrov. Dostať sa k ľuďom v menej dostupných miestach, nie je pre nich vždy jednoduché. Darované vozidlá nás bezpečne priblížia k ľuďom, ktorí potrebujú našu pomoc,“ hovorí Zuzana Rosiarová, generálna sekretárka SČK. Nadácia Kia Motors Slovakia darovaním vozidiel Kia cee’d Sportswagon prispeje k obnove vozového parku SČK a zvýši mobilitu jeho pracovníkov. Súčasťou daru nadácie sú aj sady zimných pneumatík a finančný dar na registráciu automobilov.   

 

 

Darovaním 20 automobilov sme dnes významne posilnili mobilitu pracovníkov Slovenského Červeného kríža. Začiatkom budúceho roka projekt rozšírime do ďalších 17 územných spolkov a kompletne tak obnovíme vozový park SČK. Sme hrdí na to, že aj prostredníctvom nových vozidiel uľahčíme výkon každodenných činností jeho pracovníkom,” povedal Dae-Sik Kim, predseda správnej rady Nadácie Kia Motors Slovakia a CEO Kia Motors Slovakia.

 

 

Slovenský Červený kríž robí prácu, ktorá je vnímaná tak samozrejme, že si málokto uvedomí, kto ju vykonáva. Vzhľadom na jej neziskovosť a verejnoprospešnosť si vyžaduje neustále investície a podporu, partnerov, ktorí si celoplošne všímajú jeho aktivity. Na výkon každodenných činností, ktorých výsledkom je pomoc človeku, a to rôznym spôsobom, sú nevyhnutné prostriedky. SČK pomáha aj tam, kde nie sú vždy nastavené konkrétne administratívne pravidlá a kritériom pre poskytnutie pomoci je prostá ľudskosť.

 

Nadáciu Kia Motors Slovakia založila spoločnosť Kia Motors Slovakia s.r.o. s cieľom realizovať filantropické projekty na Slovensku. V roku 2015 spustila nadácia prvé projekty v oblasti filantropie a darcovstva s víziou byť spoľahlivým partnerom pre žilinský región. Misiou nadácie je tvoriť nový priestor a podmienky pre rozvoj detí a mládeže a v spolupráci s partnerskými organizáciami vytvárať lepší svet okolo nás. Aktivity a projekty nadácie sú zamerané na rozvoj vzdelávania a športu.


Reklama

príbuzné témy

Reklama