Zóna bez peňazí v Martine mala charitatívny podtón

Autor: Zóna bez peňazí v Martine mala charitatívny podtón
Foto: Zóna bez peňazí v Martine mala charitatívny podtón
Uverejnené: 02. december 2015

V sobotu 25. novembra sa v priestoroch Občianskeho združenia METRO v Martine konala dobročinná akcia Zóna bez peňazí. Prísť mohol ktokoľvek, kto chcel urobiť druhým radosť a doniesť veci, ktoré mohli pomôcť niekomu inému.

Akciu organizovala Zóna bez peňazí Slovensko, ktorá toto podujatie robí už pravidelne vo viacerých slovenských mestách. "V Martine sa toto podujatie konalo už po niekoľký raz a naše združenie sa ho aj vďaka vlastným priestorom podujalo podporiť. Ľudia nenosili iba oblečenie ale aj plyšové hračky, hry, obrusy, kuchynské potreby aj drobnú elektroniku. Všetko sme postupne vytriedili, zhruba tretina vecí si našla svojho majiteľa už v ten deň a zvyšok sme odovzdali viacerým charitatívnym organizáciám. Napríklad mnoho hračiek poputuje už v najbližších dňoch na Ukrajinu, kde sú momentálne veľmi zlé podmienky, pánske oblečenie sme odovzdali na fare vo Vrútkach, odkiaľ ho zanesú do Kláštora pod Znievom, detské veci putovali do UN Martin a do detského domova na Hviezdoslavovej ulici v spolupráci s Martinským klubom medikov," uviedol Matej Bórik, organizátor podujatia v Martine.

 

 

Na túto dobročinnú akciu sa môžete tešiť pravidelne

 

Zóna bez peňazí v Martine prebehla bez problémov. Hoci sa v niektorých väčších mestách organizátori stretávajú s rabovaním vecí a ich následným predajom, v Martine priniesli ľudia veci s dobrým úmyslom. Na túto dobročinnú akciu sa môžete tešiť aj nabudúce. „V Turci je veľa ľudí, ktorí radi pomáhajú a tí sa u nás zastavili, mali sme asi 10 plných vriec oblečenia, neskutočné množstvo plyšových hračiek a samozrejme aj rôzne drobnosti, ktoré potešia každého, kto si ich nemôže dovoliť. Potešili nás aj motorkári z Bratstva Rytierov Ciest, ktorí nám pomohli na niekoľko hodín s triedením vecí a ďakujeme aj spoločnosti VL MEDIA z Martina, ktorá nám vytlačila plagáty do autobusov MHD a na rôzne kontaktné miesta," dodáva Matej Bórik, predseda Občianskeho združenia METRO.

 

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama