Hodina kódu na Evanjelickej spojenej škole

Autor: Hodina kódu na Evanjelickej spojenej škole
Foto: Hodina kódu na Evanjelickej spojenej škole
Uverejnené: 16. jún 2015

Hodina kódu je celosvetová akcia, ktorej sa zúčastnia desiatky miliónov študentov z viac ako 180 krajín sveta od 4. do 10. decembra 2017. Realizácia Hour of Code prináša rozsiahle množstvo výhod, od podpory rozvoja logického myslenia a algoritmického myslenia a pochopenia základných princípov programovania pre mladšie vekové skupiny, až po prilákanie staršej generácie k informatike.

Na Evanjelickej spojenej škole organizuje tento projekt učiteľka informatiky PaedDr. Ivona Smiešková, PhD. Cieľom Hodiny kódu je ukázať, že informatika je zábavná i kreatívna a pomocou Hodiny kódu chceme priblížiť programovanie a ukázať, že každý sa môže naučit základy programovania. Akcie je organizovaná v týždni 7. – 13. decembra, kedy oslavujeme Týždeň informatiky. K dispozícii sú jednohodinové výučbové programy. Vhodné pre všetkých od 4 do 104 rokov.

 

 

Hodina kódu je organizovaná Code.org, verejnou neziskovou organizáciou, ktorá sa venuje zvyšovaniu záujmu o informatiku v spoločnosti, zvyšovaniu účasti žien a menšín tým, že ju ponúka k dispozícii na mnohých školách. Za akciou stoja — Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America, College Board a ďalší. Code. Org kurzy fungujú na všetkých zariadeniach a prehliadačoch. Nemusíte byť prihlásený, aby ste si vyskúšali programovanie, avšak každý náš žiak je zaregistrovaný na Code.org a budeme v programovaní pokračovať celý školský rok.

 

 

V polovici novembra odovzdal zástupca spoločnosti Accenture ceny pre Evanjelickú školu, ktorá sa zo 70 škôl z celého Slovenska umiestnila v prvej päťke s najvyšším počtom dokončených úrovní, ktoré programovali https://code.org/. Súťaž v rámci iniciatívy Hour of Code (Hodina kódu) na Slovensku organizuje spoločnosť Accenture a Nadácia Pontis.

 

Darujte kvalitné vzdelanie a staňte sa patrónom Evanjelickej spojenej školy!

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama