Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Prof. Lukáš Plank získal nomináciu na Krištáľové krídlo

Autor: Prof. Lukáš Plank získal nomináciu na Krištáľové krídlo
Foto: Prof. Lukáš Plank získal nomináciu na Krištáľové krídlo
Uverejnené: 07. apríl 2017

Prednosta Ústavu patologickej anatómie Prof. MUDr. Lukáš Plank, CSc, bol nominovaný na významné celospoločenské ocenenie Krištáľové krídlo. Nomináciu medzi tromi finalistami získal v kategórii Medicína a veda za zavedenie diagnostickej metódy BEAMing, pomocou ktorej vyšetrujú v martinských laboratóriách génové mutácie z krvi pacientov s pľúcnymi onkologickými ochoreniami.

Profesor Lukáš Plank vedie Expertízne konzultačné centrum bioptickej diagnostiky lymfoidných nádorových ochorení a ďalších zriedkavých ochorení, v ktorom realizujú diagnostiku onkologických pacientov z celého Slovenska. Toto centrum je súčasťou Ústavu patologickej anatómie JLF UK a UN v Martine. Ako jediný slovenský patológ sa podieľal na vzniku medzinárodnej Encyklopédie patológie.

 

Ocenenie Krištáľové krídlo je každoročne udeľované významným osobnostiam vedeckého, spoločenského, kultúrneho, hospodárskeho a verejného života, ktoré dosiahli vo svojom odbore mimoriadny úspech. Jeho hlavnou myšlienkou je objavovanie a vyzdvihnutie jedinečných ľudí a ich profesionálnych výkonov, ktoré si zaslúžia najväčšiu úctu spoločnosti. V súčasnosti sa Krištáľové krídlo udeľuje v kategóriách filantropia, hospodárstvo, publicistika a literatúra, divadlo a audiovizuálne umenie, výtvarné umenie, rock pop jazz, hudba, šport, medicína a veda. Zároveň sa udeľuje aj mimoriadna cena za celoživotné dielo, mimoriadny úspech v zahraničí, či iný významný počin.

 

Laureáti Krištáľového krídla za rok 2017 budú vyhlásení na slávnostnom galavečere 21.januára 2018, prenos z neho odvysiela RTVS v ten istý deň o 21.35 hod.


Reklama

príbuzné témy

Reklama