Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Víťazom základnej časti Oravskej hokejovej súťaže je mužstvo z Kláštora pod Znievom

Autor: Víťazom základnej časti Oravskej hokejovej súťaže je mužstvo z Kláštora pod Znievom
Foto: Víťazom základnej časti Oravskej hokejovej súťaže je mužstvo z Kláštora pod Znievom
Uverejnené: 27. august 2015

Sezóna 33. ročníka Oravskej hokejovej súťaže (OHS) 2017/2018 je oficiálne ukončená. Po dvanástich odohratých kolách v základnej časti má skupina A svojho víťaza – tím reprezentujúci obec Kláštor pod Znievom.

Zápasy základnej časti OHS odštartovali koncom októbra a trvali do polovice februára. Počas týchto mesiacov medzi sebou súperili 4 tímy: HC Kláštor pod Znievom, HK Pucov, OS Oravský Podzámok a TJ Oravská Lesná A. Dnes je už dobojované a poznáme víťaza. Je ním tím, ktorý nie je v súťaži žiadny nováčik. Minulý rok obsadil v základnej časti 2. miesto a tento raz sa Kláštor pod Znievom teší z prvenstva. Nebolo to však úplne jednoduché. „Celá sezóna bola veľmi vyrovnaná. Rozbiehali sme sa pomalšie, museli sme sa zohrať, vycibriť detaily, ale nakoniec sa nám podarilo skončiť po základnej časti na 1. mieste, čo hodnotím ako veľký úspech,“  komentuje koniec sezóny Martin Jánošík, vedúci mužstva HC Kláštor pod Znievom.

 

Vybojovať si úspech stálo veľa síl

 

Kláštorskí hokejisti to na ceste k prvenstvu nemali ľahké. Do predchádzajúcej súťaže OHS sa prihlásilo 5 tímov, v sezóne 2017/2018 o jeden menej, čo určite istým spôsobom ovplyvnilo celú sezónu. „Myslím, že 2. sezóna bola celkom náročná, vzhľadom na to, že proti sebe hrali len 4 tímy. Navzájom sme sa dobre poznali, každý vedel, kto ako hrá, a práve preto bolo ťažšie presadiť sa,“ hodnotí priebeh sezóny Martin Jánošík. Počet súťažných tímov mal však aj pozitívnu stránku, a to zaručený postup do štvorčlenného play off.

 

Vyraďovacie zápasy priniesli prekvapivé výsledky

 

Všetky mužstvá hrajúce v OHS v skupine A sa stretli znovu vo vyraďovacích zápasoch play off. Tím Kláštora pod Znievom špeciálnu stratégiu nemal, no vedel, čo chce dosiahnuť. „Taktiku sme nemenili, snažili sme sa hrať čo najjednoduchšie, a to nám aj vychádzalo,“ rozpráva vedúci mužstva. Chalani boli rozbehnutí a v súbojoch o postup neprehrali ani jeden zápas okrem kontumačných prehier s Pucovom a Oravským Podzámkom.

 

„Škoda tých 2 kontumácií, zranili sa nám brankári, a to bol kameň úrazu. Najviac nás však trápi zápas s Pucovom. Ako prvý tím tabuľky sme hrali so štvrtým Pucovom, ktorý nás za celú sezónu neporazil. Paradox preto je, že finále šli hrať práve oni, z čoho sme poriadne sklamaní. Podľa našich výkonov sme si jednoznačne zaslúžili hrať finále my,“ vysvetľuje priebeh play off Martin Jánošík. Kláštor napokon skončil na štvrtom mieste, Oravský Podzámok na treťom a vo finále sa stretol Pucov s Oravskou Lesnou. Celkovým víťazom 33. ročníka OHS sa napokon stala Oravská Lesná.

 

 

Obec Kláštor pod Znievom bude mať reprezentantov aj naďalej

 

To, že zápasy v play off nedopadli podľa predstáv hokejistov Kláštora pod Znievom neznamená, že so súťažou skončili. „Určite by sme chceli v OHS pokračovať, no nepáči sa nám postoj vedenia, keď nám skontumovali zápas proti Pucovu, ktorý sme jednoznačne vyhrali. Preto sa pred ďalšou sezónou budeme snažiť vyjednať lepšie podmienky, aby sa niečo podobné nezopakovalo,“ prezrádza Martin. Mužstvo nevylučuje ani účasť v inej súťaži.

 

„Ďalšia možnosť je skúsiť podobnú súťaž v Liptovskom Mikuláši, ale to by bol krok do neznáma. Každopádne sa nevzdáme a niečo vymyslíme, aby sme mohli Kláštor reprezentovať aj naďalej. Na záver by som sa chcel poďakovať našim sponzorom – obci Kláštor pod Znievom, Milanovi Mizerovi, Mirovi Šavlovi, Mariánovi Smikovi a firme a. en. za finančné príspevky, ktoré trošku odľahčili finančnú náročnosť tohto športu. Vďaka nim sme si mohli aj dať spraviť nové tímové dresy. A v neposlednom rade ďakujem aj chalanom za ich výkony,“ dodáva.


Reklama

príbuzné témy

Reklama