Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

V apríli príde do martinského divadla Kráľ Lear

Autor: V apríli príde do martinského divadla Kráľ Lear
Foto: V apríli príde do martinského divadla Kráľ Lear
Uverejnené: 16. marec 2018

Režisér Dodo Gombár prináša po Hamletovi na javisko Slovenského komorného divadla Martin inscenáciu ďalšej slávnej Shakespearovej hry – Kráľ Lear.

Kráľ Lear je obrazom doby, v ktorej "blázni vedú slepcov". Hra je tragédiou moci, ale predovšetkým tragédiou človeka. Hlavná postava Lear, ktorá je jednou z najvýraznejších dramatických postáv mužského herec repertoáru, bude veľkou a dobre načasovanou výzvou pre popredného herca martinského divadla Jána Kožucha, ale široké obsadenie preverí kondíciu aj celého súboru. Široká shakespearovská krajina tak otvára režisérovi mnoho interpretačných možností.

 

Dodo Gombár, ktorý je v SKD Martin najpravidelnejšie hosťujúci režisér, spoluvytváral koncept divácky mimoriadne úspešných inscenácií Štúrovci (koncert zrušený) či divadelného “sitkomu” www.narodnycintorin.sk. So Shakespearom sa režijne konfrontoval v sezóne 2012/2013, keď naštudoval Hamleta v hlavnej role s Marekom Geišbergom. Hru čítal predovšetkým ako príbeh rodiny a Shakespearov príbeh zasadil citlivo do prostredia súčasného panelákového bytu. Podarilo sa mu vytvoriť inscenáciu, ktorá oslovovala najmä mladé publikum a podobne, ako už spomínané autorské inscenácie Gombára a Mankoveckého, plnila aj nezastupiteľnú úlohu - výchovu nových divákov.

 

Verejná generálka bude prebiehať vo štvrtok 12. apríla 2018 o 17:00 hod. v Národnom dome. Na premiéru Kráľa Leara (príbeh sveta) sa môžeme tešiť v piatok 13. a v sobotu 14. apríla 2018 o 18:30 hod. v Národnom dome. Tí, čo premiéru zmeškajú, si ešte v apríli predstavenie pozrú v sobotu 17.4. o 10:00 hod. a 18:30 hod..

 

Hrajú: Ján Kožuch, Eva Gašparová, Jana Kovalčiková, Alena Pajtinková,  Barbora Palčíková, Zuzana Rohoňová, Michal Gazdík, Marek Geišberg, Tomáš Turek a.h., Tomáš Grega, Jaroslav Kysel, František Výrostko, Daniel Žulčák, Tomáš Mischura, Tomáš Tomkuljak a.h., Ján Kurhajec a.h.


Reklama

príbuzné témy

Reklama