Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Biele srdce získala sestra detskej kliniky

Autor: Biele srdce získala sestra detskej kliniky
Foto: Biele srdce získala sestra detskej kliniky
Uverejnené: 07. apríl 2017

Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier sa v UNM udeľovali ceny Bieleho srdca. Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek v Martine na slávnostnej konferencii ocenila detskú sestru Martu Cengelovú z Kliniky detí a dorastu. Cenu dostala za  vysoko profesionálny a empatický  prístup v ošetrovateľskej starostlivosti o detského pacienta.

Marta Cengelová pôsobí ako sestra v špecializovanej detskej sonografickej ambulancii UNM. Počas svojej 47-ročnej praxe v martinskej nemocnici bola nápomocná nielen detským pacientom, ale aj ich rodičom. Svojim prístupom k práci bola vzorom pre všetky sestry, najmä pre začínajúce, ktoré odborne viedla, zaúčala a podporovala. V súčasnosti verí, že práca sestry je vtedy naplnená, keď je vykonávaná s láskou a od srdca.

 

Podľa medicínskeho riaditeľa UNM doc. MUDr. Dalibora Murgaša, PhD. je Biele srdce v správnych rukách. „Marta Cengelová má úžasný prístup k pacientom, ich rodičom aj svojim spolupracovníkom. Má úctu a obdiv mladších i starších kolegov. V duši každého zanecháva trvalú pozitívnu stopu.

 

Symbolická brošňa je ocenením starostlivosti, vedomostí a humanity, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva. Tvar srdca je prejavom humánnej komunikácie a pomoci a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti. Týmto prestížnym vyznamenaním komora vyjadruje sestrám a pôrodným asistentkám svoje uznanie.

 

Práca v zdravotníckom zariadení si vyžaduje obetavosť, vytrvalosť a profesionalitu. Funkcia zdravotnej sestry je pre mnohé z nich poslaním. Udeľovanie obdobných cien je zároveň možnosť pripomenúť spoločnosti, aká rozsiahla a dôležitá je práca sestry. O to viac, keď slovenské nemocnice pociťujú ich deficit.


Reklama

príbuzné témy

Reklama