Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

V Martine odhalia veľkoplošnú maľbu: Mural art

Autor: V Martine odhalia veľkoplošnú maľbu: Mural art
Foto: V Martine odhalia veľkoplošnú maľbu: Mural art
Uverejnené: 07. apríl 2017

V našom meste vznikne nová dominanta - prvý martinský Mural. Mural alebo Mural art je súčasný umelecký smer, zameraný na veľkoplošnú maľbu na steny vo verejnom priestore. Veľkoplošné umenie vo verejnom priestore patrí k neprehliadnuteľným odnožiam súčasnej tvorby a preto v spolupráci a finančnou podporou mesta Martin odhalia umelci najväčšiu veľkoplošnú maľbu v Martine.

Autorom diela bude mladý slovenský výtvarník a graffiti umelec Juraj Ďuriš, ktorý momentálne tvorí a žije v Prahe. Téma diela nebola jednoduchá, nakoľko stena sa nachádza na námestí a bude reprezentovať naše mesto. Autori veria, že maľba a myšlienka osloví všetky vekové kategórie a zapadne do okolitého prostredia centra. Príďte sa presvedčiť v sobotu 9. júna, ako to všetko dopadne. Návštevníkov čakajú aj rôzne wokshopy - či už maľba sprejom alebo tlač tričiek. Kto si na to netrúfa, môže sa prísť pozrieť ako vzniká maľba na plátno. Čakajú vás poprední slovenskí graffiti umelci. Ak sa vám ich diela budú páčiť, môžete ich podporiť kúpou a celodenný program zakončíte večer v neďalekom T-Klube, kde vás bude čakať hudobná produkcia.

 

Graffiti workshop – štart 12:00

 

Sleduješ graffiti a streetart ale nemal si nikdy možnosť vyskúšať si to v praxi . V spolupráci s ROOFTOP.sk na teba budú čakať pripravené plochy na tvorbu graffiti. Príď sa kreatívne realizovať maľovaním graffiti sprejovou technikou s profi lektorom. Workshop je určený pre všetky vekové kategórie. Vidíme sa pri stene spreje si nosiť nemusíš budú zabezpečené. 

 

Sieťotlač Workshop – štart 12:00

 

Chceš si potlačiť vlastné tričko ? Hovorí ti niečo slovo sieťotlač ? Donesieme jednu mašinku ktorá takéto trička potláča priamo na námestie. Obsluhovať ju budú lektori s praxou ktorý ta naučia ako správne farbu na textil aplikovať. Zober si tričko, mikinu alebo jednoducho textil ktorý by si si chcel potlačiť. Pre tých ktorý si nedonesú nevadí pár ich bude pripravených aj na mieste.

 

Live Painting – štart 12:00

 

Už si videl ako vzniká maľba na plátno. Priamo pred tvojimi očami môžeš pozorovať popredných slovenských graffiti a streetart umelcov. Príď im položiť otázky ohľadom ich tvorby. A to nie je všetko ak sa ti bude dielo páčiť neváhaj ho podporiť svojou kúpou. Ak by si si nenašiel niečo pre teba donesieme pár obrazov ktoré si bude takisto možné zakúpiť.

 

After Párty T-KLUB – štart 19:00

 

Po skončení dennej akcie sa nič nekončí. Skočíš sa domov prezliecť a osprchovať. Všetci sa presunieme kúsok vedľa do T-KLUBu kde ta už bude čakať skvelá nálada a samozrejme hudobná produkcia.

 

Sponzori podujatia: MESTO MARTIN, VLMEDIA -  reklamná agentúra, ROOFTOP - www.rooftop.sk , LIVE PAINTING SHOP, AMFIKO - OBČIANSKE ZDRUŽENIE


Reklama

príbuzné témy

Reklama