Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

HK Martin predstavil nové logo i víziu

Autor: HK Martin predstavil nové logo i víziu
Foto: HK Martin predstavil nové logo i víziu
Uverejnené: 03. marec 2015

V nákupnom centre Galéria v Martine sa v pondelok 25. júna uskutočnila tlačová konferencia vedenia a realizačného tímu HK Martin. Médiám a fanúšikom boli predstavené základné tézy fungovania hokejového klubu, nové logo ako aj hráči.

Z vedenia klubu sa na tlačovej konferencii predstavili Dušan Laššák (predseda správnej rady), Milan Murček (riaditeľ HK Martin), Ján Tabaček (obranca a podpredseda správnej rady), Róbert Spišák (tréner HK Martin), Jaroslav Markovič (útočník a kondičný tréner HK Martin), Radovan Somík (asistent trénera HK Martin) a Igor Pĺž (marketingový manažér klubu).

 

Podľa slov predsedu správnej rady D. Laššáka „hokej v Martine prešiel v poslednom roku turbulentným obdobím kedy nesplnil podmienky na pokračovanie v najvyššej súťaži na Slovensku. V tejto súvislosti bolo potrebné zaistiť hokejovú príslušnosť tak Juniorom ako aj Dorastu a prostredníctvom rokovaní na Slovenskom zväze ľadového hokeja zabezpečiť i ďalšie fungovanie mužského hokeja. Na základe rozhodnutia výkonného výboru zväzu bolo umožnené mladším výberom pokračovať v súťaži, v prípade mužského hokeja však bolo možné začať odznova, a to v najnižšej – 2. lige, pod hlavičkou MHK Martin (hokejový klub žien), ktorý požiadal o licenciu a fungovanie „A“ tímu mužov zastrešil. Tento subjekt zároveň prevzal i záväzky týkajúce sa mládežníckeho hokeja vo výške 31-tisíc eur spojené s dopravou a nevyplatenou mzdou trénerov.

 

Podľa predsedu správnej rady bolo vopred jasné, že „táto spolupráca bude trvať iba jednu sezónu a po jej skončení novovznikajúci subjekt HK Martin, o. z. prevezme všetky kompetencie spojené s mužským a mládežníckym hokejom v Martine.“ V správnej rade HK Martin sú aktuálne Dušan Laššák (predseda), Ján Tabaček (podpredseda), Milan Murček, Anton Noga a Jozef Bačik. V dozornej rade nového subjektu sú Ján Ilgo a Vladimír Paštinský.

 

Na tlačovej konferencii bolo predstavené i oficiálne logo HK Martin, ktorému dominuje hlava rytiera v modrej a bielej farbe. Novým logom sa tak hokejový klub vracia k tradícii ešte z 90. rokov minulého storočia. Klub má zároveň i sekundárne logo, ktorému dominuje písmeno M v gotickom vyobrazení. Toto logo by malo byť súčasťou dresov pri exhibičných a mimosúťažných zápasoch. Piliere, na ktorých nové logo stojí zároveň symbolizujú kultúru, tradíciu a šport.

 

K pôsobeniu v martinskom klube sa zároveň vyjadril i tréner R. Spišák, ktorý s „ponukou, ktorá ho oslovila, súhlasil. Oslovila ho najmä myšlienka fungovania tohto klubu, ktorou bolo etablovanie mladých hráčov a odchovancov, pričom nemenej významný bol i faktor vstupu do hokejového mesta s veľkou hokejovou tradíciou a s vynikajúcimi fanúšikmi.“ R. Spišák si zároveň v tomto klube váži i myšlienku stretávania sa generácií hráčov a odovzdávania si skúseností, ktorú symbolizujú najmä Ján Tabaček a Jaroslav Markovič, vďaka čomu môže tento klub v budúcnosti napredovať.“

 

V klube bude od novej sezóny pôsobiť na pozícii asistenta trénera R. Somík, pre ktorého je to nová skúsenosť. Bývalého slovenského reprezentanta oslovila „vízia klubu, ktorý bol vždy veľkou liahňou talentov. Problémom minulosti však bolo, že sa väčšina hráčov nevedela v „A“ tíme presadiť, pričom práve teraz je tu možnosť sústrediť sa na prechod z mládežníckeho do mužského hokeja.

 

Podpredseda správnej rady a pilier domácej obrany J. Tabaček sa „pridal k názorovej zhode svojich hokejových kolegov a súhlasil s ich tvrdeniami, že práve takto by mal hokej v Martine v nasledujúcej sezóne vyzerať. Je veľmi rád, že sa im podarilo presvedčiť Rada Somíka na spoluprácu i prepojiť fungovanie Martinskej hokejovej akadémie s mužským hokejom.“ Markoviča, ktorý v minulosti odohral za Martin niekoľko sezón „lanárili do bývalého pôsobiska už prakticky od januára. Spolu s hrajúcim kapitánom Tomášom Pokrivčákom ho nadchla myšlienka kondičnej prípravy s tímom počas letného obdobia vrátane veľkej podpory zo strany Jána Tabačeka.“ J. Markovičovi v minulosti „chýbala najmä príležitosť pre mladých hráčov, ktorí nedostávali šancu dostať sa vyššie. Dnes si okrem spomenutých dáva aj ďalší osobný cieľ, ktorým je mať o 5 – 10 rokov draftovaného hráča.

 

Hokejisti HK Martin sú aktuálne v treťom týždni dynamickej prípravy, podľa vyjadrení trénerov „sú tak v najvyššej záťaži“

 

Z pohľadu fanúšikov sa jednou z tém pred novou sezónou stali začiatky stretnutí, tie napokon zostávajú na pôvodnej 17-tej hodine s tým, že je možné, že sa časy budú ešte o pol hodinu posúvať. HK Martin čaká v novej sezóne odohrať spolu 45 stretnutí, z toho 23 doma. Prvé ho čaká už 9. septembra na domácom ľade proti tímu HK Orange 20, prvé stretnutie na ľade súpera je naplánované na 12. septembra a to proti Topoľčanom. HK Martin počas letnej prípravy čaká spolu 7 prípravných stretnutí, z nich až 5 odohrá na vlastnom ľade.

 

 

Vstupenky na jednotlivé stretnutia by mali byť realizované v tejto sezóne prostredníctvom portálu predpredaj.sk. Táto spolupráca by zároveň mala hokejovému klubu zabezpečiť zisk turniketov, prípadne čítačiek prostredníctvom ktorých by bolo možné zistiť presný počet divákov, ktorí stretnutie navštívili. Vstupné na sezónu sa z pohľadu do vyššej súťaže nemení, priestor za bránkami ako aj na státie zostáva na úrovni 3 eur, v prípade tribún B, C a D je vstupné vo výške 4 eur.

 

Dôležitou otázkou fungovania každého klubu je i vyrovnanosť rozpočtu. Ten bol v 2. lige naplnený na 100%, podobne by tomu malo byť i za prispenia mesta Martin a ďalších partnerov i v tejto 1. ligovej sezóne. Zo strany predstaviteľov klubu by zároveň mala byť na mesto podaná žiadosť o mimoriadnu dotáciu.

 

Poslednou z otázok, ktoré smerovali na riaditeľa klubu M. Murčeka, bola otázka zloženia hráčskeho kolektívu. Ten aktuálne pozostáva z 21 hráčov, ktorí ešte budú doplnení o ďalších hráčov z Juniorky. S tímom už netrénuje útočník Filip Nemček, ktorý sa dohodol s Topoľčanmi, na odchode je i obranca Adam Themár, ktorý má namierené do Žiliny.

 

Brankári: Lukáš Gavalier, Branislav Bernát, Samuel Hlavaj

Obrancovia: Ján Tabaček, Michal Dvořák, Tomáš Rusina, Jakub Burzík, Marek Pacalaj, Filip Oravec

Útočníci: Matej Dírer, Tomáš Pokrivčák, Ivan Brezniak, Lukáš Zeliska, František Poliaček, Ivan Brveník, Andrej Jurášek, Matúš Rudzan, Milan Rechtorík, Filip Simon, Jakub Urbánek, Jaroslav Markovič, zároveň sa počíta, že počas prípravy i sezóny tím doplnia viacerí martinskí Juniori.


Reklama

príbuzné témy

Reklama