Futbalový turnaj starostov obcí Benice, Príbovce a Rakovo

Autor: Futbalový turnaj starostov obcí Benice, Príbovce a Rakovo
Foto: Futbalový turnaj starostov obcí Benice, Príbovce a Rakovo

Minulý víkend, 28. júna 2018, usporiadali starostovia obcí Benice, Príbovce a Rakovo už XVII. ročník Futbalového turnaja starostov obcí o putovný pohár. Tento turnaj sa od roku 2002 koná každoročne na futbalovom ihrisku Telovýchovnej jednoty Dynama Príbovce v Beniciach, aj keď v jeho začiatkoch bola účasť divákov početnejšia. Tento ročník organizačne zabezpečovala obec Príbovce.

Zakladatelia Futbalového turnaja starostov obcí Benice, Príbovce a Rakovo, boli bývalí starostovia obcí Vladimír Koželuha, Juraj Mucha a  Ján Franek. Neskôr to bol aj Jozef Košút, starosta obce Ležiachov, nakoľko prvých pár ročníkov sa aj obec Ležiachov zúčastňovala futbalového turnaja. Tieto obce žili a rástli neoddeliteľne spolu a už od dávna mali spoločnú históriu a budú mať aj spoločnú budúcnosť. V rokoch 1971 až 1989 tvorili jeden administratívny celok so spoločným Miestnym národným výborom v Príbovciach. Príbovce tak boli tzv. stredisková obec.

 

 

Turnaj si dal za cieľ stretávanie bývalých a terajších futbalistov, obyvateľov jednotlivých obcí a ich rodinných príslušníkov, prípadne občanov, ktorí majú nejaký vzťah k usporiadateľským obciam. Jednoducho dostať na ihrisko čo najviac ľudí, schuti si zahrať alebo pozrieť futbal a hlavne stráviť spoločné chvíle, zabaviť sa pri hudbe, guľáši alebo pri pivku... V minulosti sa turnaja zúčastňovali aj iné obce ako hostia, napríklad obec Kláštor pod Znievom alebo obec Hodslavice (ČR), ktorá je družobná obec s obcou Príbovce už od roku 1958.

 

 

Minuloročné víťazstvo obhajovali futbalisti obce Rakovo, ktorí aj tento rok získali prvenstvo. Na druhom miest sa umiestnili Príbovce a na treťom mieste futbalisti obce Benice.

 

O občerstvenie, dobrý guľáš a posedenie bolo postarané. Poďakovanie za pomoc a ochotu pri organizovaní turnaja patrí všetkým, ktorí sa akoukoľvek formou zaslúžili o podarený priebeh futbalového turnaja.

 

 [widgetkit id="156" name="3674"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama