Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Upcyklovaná móda našla podporu aj v Turci, vďaka GGB Slovakia

Autor: Upcyklovaná móda našla podporu aj v Turci, vďaka GGB Slovakia
Foto: Upcyklovaná móda našla podporu aj v Turci, vďaka GGB Slovakia
Uverejnené: 19. august 2018

Máte doma šatstvo, ktoré už nenosíte, no nechcete sa ho len tak ľahko vzdať? Netreba všetko len vyhadzovať. Existuje aj ďalšia možnosť, čo robiť s nepotrebným oblečením. Projekt Nosene.sk ponúka nový rozmer využitia „starého šatstva“ - upcyklovanie. Do tejto aktivity sa zapojili aj zamestnanci spoločnosti GGB v priemyselnom parku v Sučanoch.

Príbeh Nosene začína v roku 2015, keď sa Jakub Ptačin dopočul o petícii proti vzniku domu pre týrané ženy. V rovnakom období rozmýšľal nad založením sekáča, aký poznal zo západnej Európy – pekné a voňavé veci prezentované vkusne a so štýlom. Žiadne nahádzané veci na kopách a žiadne zbytočnosti okolo. Po jednej nevinnej debate s Katkou Hutyrovou sa rozhodli, že do toho idú spolu. Otvorili prvú predajňu v dvore na Michalskej ulici. Pridala sa k nim Jakubova sestra Kristína, ktorá si zobrala na starosti upcycling nepredajných vecí. Zo starej košele sexy ruksak!

 

Ako to funguje?

 

Staré, zvyškové či zničené oblečenie a látky v nosene.sk prešívajú, a vytvárajú tak nový a moderný kúsok oblečenia. Upcyklované veci predávajú v eshope a dvoch kamenných predajniach v Bratislave na Jesenského a v Banskej Bystrici na Námestí Štefana Moysesa. Exkluzívne kúsky, z ktorých je každý unikát, sú vždy limitované a rovnaké už nikde nezoženiete. Preto ak sa vám niektorý zapáči, nie je na čo čakať! V Nosene nenájdete žiadne nahádzané oblečenie, v ktorom sa musíte prehrabávať. Len tie najlepšie voňavé kúsky, ktoré sú hygienicky čisté. V Nosene nakupuje napríklad aj Tatiana Pauhofová, Mária Švarbová, Kristína Farkašová, Lucia Nicholsonová alebo Romana Klimeková.

 

 

Nosene.sk našiel podporu aj v Turci

 

Projekt spoločnosti Nosene podporuje aj spoločnosť GGB Slovakia v priemyselnom parku Sučany, ktorej rovnako záleží na životnom prostredí. Na chodbe umiestnili krabicu, do ktorej môžu zamestnanci vhadzovať oblečenie, ktoré chcú posunúť ďalej. Keď sa krabica naplní, GGB ju pošle do Nosene, ktoré zo starého vyrobia nové. „Spoločnosť GGB je enviromentálne priateľská firma . Záleží nám na životnom prostredí, vo firme dôsledne separujeme odpad, šetríme energiou a neustále vyhľadávame rôzne spôsoby ako prispieť k ochrane životného prostredia. Projekt Nosene nám bol sympatický na prvý pohľad. Zamestnancov zaujal, krabica sa napĺňa. Vďaka Nosene sme sa ekologicky zbavili starého, pre nás už nepotrebného oblečenia. Mnohí sa prostredníctvom projektu prvýkrát oboznámili s upcyklovaním oblečenia ako o ďalšej možnosti zaobstarať si nový štýlový kúsok oblečenia a pritom nepodporiť módny priemysel a jeho obrovský dopad na znečistenie zeme vo všetkých smeroch,“ uviedla Alžbeta Gažová z GGB Slovakia.

 

Prečo projekt podporiť?

 

Vyvetráte skrine, zbavíte sa nepotrebného, podporíte proces recyklácie a separácie odpadu a navyše prispejete na dobrú vec - z každého nákupu Nosene posiela časť z predajnej ceny, ktorú vždy uvádzajú priamo na visačke s cenou na podporu centra pomáhajúcim týraným ženám MYmamy o. z. Združenie poskytuje strániace krízové poradenstvo ženám, obetiam násilia v párových vzťahoch a ich deťom. Prevádzkuje bezpečný ženský dom, zariadenie núdzového bývania pre 35 osôb vrátane detí Prešove.

 

 

Aké oblečenie môžete darovať? 

 

Oblečenie by malo byť v poriadku, bez poškodení, nezničené a nevynosené, proste také, ktoré by ste si ešte aj dnes sami obliekli, avšak vo vašom šatníku už nenájde využitie. Darovať je možné dámske, pánske aj detské oblečenie. 

 

Ktoré veci sa nedarujú?

 

Topánky (áno aj tie, ktoré boli 1 x obuté), spodné prádlo, bižutéria, obliečky, uteráky, župany, pyžamá a iné hygienicky závadné veci. V Nosene má každá vec svoj príbeh. Je to miesto, kde každý nákup pomáha a kde staré veci získavajú novú šancu.

 

Spoločnosť Nosene vás rada baví vašich nosených kúskov, ktorým chcete dať druhú šancu. Stačí ich priniesť do predajne, alebo napísať na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a Nosene po ne pošle kuriéra. Za to máte u nich zľavu 15%.


Reklama

príbuzné témy

Reklama