Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Detské divadelné improvizácie

Autor: Detské divadelné improvizácie
Foto: Detské divadelné improvizácie

Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja zrealizovalo dňa 31. augusta 2018 v priestoroch Živeny v Martine Detské divadelné improvizácie. Podujatie bolo realizované s finančným prispením mesta Martin.

Zámerom Detských divadelných improvizácií je naučiť mladých divadelníkov základy improvizácie, ďalej využiteľné pri rozvoji ich talentu.

 

 

Lektorom Detských divadelných improvizácií bol Mgr. art. Juraj Benčík, herec, mím, pedagóg, absolvent Vysokej školy múzických umení v Bratislave, odbor Herecká tvorba. Po začiatku workshopu, ktorý bol venovaný rozcvičke zameranej na zoznámenie účastníkov a na kombinovanie zmyslov (napr. obraz vs. zvuk), sa účastníci učili umeniu improvizácie na zadané témy. Vytvárali živé sochy, prehrávali pomocou pohybu notoricky známe rozprávky. Učili sa improvizovať s pomocou hovoreného slova, ale aj bez neho. Okrem praktických precvičovaní sa však na improvizáciu pozreli aj z teoretického hľadiska. Odpovedali si na otázky: „Čo je improvizácia? Ako a kedy ju používame? Má aj improvizovanie nejaké pravidlá? Aké?“

 

Ďalšie tvorivé stretnutie sa uskutoční v septembri 2018.

 

[widgetkit id="165" name="3711"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama