Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Zóna bez peňazí: miesto kde peniaze ani sociálny status nehrajú rolu

Autor: Zóna bez peňazí: miesto kde peniaze ani sociálny status nehrajú rolu
Foto: Zóna bez peňazí: miesto kde peniaze ani sociálny status nehrajú rolu
Uverejnené: 07. apríl 2013

Prvý aprílový víkend sa v Martine a Vrútkach konal unikátny barterový projekt. Zóna bez peňazí, aktivita, ktorá má za cieľ pomôcť sociálne slabším, bola pripravená vďaka viacerým dobrovoľníkom z nášho okolia. Kým v sobotu sa podujatie konalo v priestoroch Čajovne Dúšok zdravia v Martine, v nedeľu bola návštevníkom k dispozícii vstupná sála Kina 1. Máj vo Vrútkach.

Kino 1. Máj navštívilo počas dvoch hodín približne tridsať ľudí zo širokého okolia. Bolo z čoho vyberať. K dispozícii boli rôzne hračky, riad, elektronika, knihy i oblečenie. Zmysel bezplatnej barterovej výmeny bol naplnený. Ľudia bezplatne donášali rôzne predmety, niečo zabezpečili aj organizátori a každý si mohol vziať to, čo považoval za užitočné.

Až na pár kusov rôznych vecí sa zúžitkovalo všetko - prinesené veci pomohli a potešili dospelých i deti. Mnohých z nich zaujímal ďalší termín akcie. Podľa organizátorov sa Zóna bez peňazí bude konať nepravidelne niekoľkokrát do roka. Podujatie v kine bolo pripravené aj vďaka mestu Vrútky, ktorému aj touto cestou organizátori ďakujú.

Autor: Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama