Buďte IN A neprestaňte sa vzdelávať!

Autor: Buďte IN A neprestaňte sa vzdelávať!
Foto: Buďte IN A neprestaňte sa vzdelávať!
Uverejnené: 13. september 2018

Podľa Európskej komisie iba 3% dospelých na Slovensku sú aktívni v celoživotnom vzdelávaní. Menej je to už len v Rumunsku (1%), pričom na druhom konci spektra sú krajiny ako Švédsko 29%, Dánsko 31% alebo Fínsko 25%.

Biblická škola v Martine, ktorá má 20-ročnú tradíciu v realizácii vzdelávacích kurzov, získala v rámci Operačného programu Ľudské zdroje, grant na realizáciu projektu Ateliér Komplexného Rozvoja Osobnosti (AKROS). Projekt bude prebiehať od októbra 2018 do decembra 2019 a ponúkne frekventantom rozšírenie ich zručností a vedomostí v oblasti interpersonálnej komunikácie a mediácie, projektového manažmentu a fundraisingu, mentoringu a etiky leadershipu.

 

Riaditeľ Biblickej školy v Martine, doc. Ing.Bohdan Hroboň, PhD., MA,  približuje pozadie vzniku nového projektu: „Na trhu práce sme svedkami zásadných zmien, ktoré  dramaticky menia požiadavky na výkon v rôznych oblastiach. Ťažko dnes budeme hľadať úspešných zamestnancov alebo zamestnávateľov, ktorí by tvrdili, že si vystačia s tým, čo sa naučili v škole. Tieto skutočnosti nás viedli k tomu, aby sme aj my v rámci našej inštitúcie ponúkli záujemcom z verejnej sféry, cirkevných inštitúcií a tretieho sektora vzdelávací modul, ktorý by im pomohol k lepšiemu zvládnutiu nových výziev a inovácií. Verím, že projekt AKROS má potenciál priniesť inováciu nášho myslenia, zručností a schopností.“

 

Budova Biblickej školy v Martine, ktorá bude projekt AKROS realizovať.     

 

Projektová manažérka PaedDr. Mgr. Mária Véghová: „Cena za podobné vzdelávacie kurzy sa v prípade komerčných poskytovateľov pohybuje v stovkách eur a my ho vďaka podpore z fondov EÚ ponúkame záujemcom bezplatne. Som presvedčená, že aktuálne témy, ktoré v jednotlivých vzdelávacích moduloch ponúkame v kombinácii s kvalitnými prednášajúcimi z praxe a sociálnymi benefitmi pre frekventantov oslovia širokú verejnosť a budeme môcť všetkým záujemcom, nakoľko kapacita jednotlivých vzdelávacích modulov je obmedzená. Biblická škola ako realizátor projektu je so svojou 20 ročnou praxou v oblasti celoživotného a jazykového vzdelávania v anglickom jazyku zárukou serióznosti projektu. Ak máte chuť naučiť sa niečo nové a prospešné pre Váš kariérny rast a pre Vášho zamestnávateľa, neváhajte a prihláste sa. Uzávierka prihlášok je 15.októbra 2018. Tešíme sa na Vás!

 

Prihlášku na vzdelávací kurz nájdete tu: https://akros-mt.typeform.com/to/VZ0imW

 

Konkrétnu charakteristiku jednotlivých vzdelávacích modulov nájdete tu: http://ckvmartin.sk/akros/


Reklama

príbuzné témy

Reklama