Deep pokračuje v šnúre víťazstiev vo svete

Autor: Deep pokračuje v šnúre víťazstiev vo svete
Foto: Deep pokračuje v šnúre víťazstiev vo svete
Uverejnené: 05. november 2018

Koncom októbra sa v Poľsku uskutočnili majstrovstvá sveta v tanečnom štýle hip hop. Pre tanečníkov z Deepu a žiakov zo Súkromnej základnej umeleckej školy Maše Haľamovej sa opäť niesli v znamení veľkých úspechov, pretože Deep vybojoval tituly vicemajstra sveta a dvakrát sa stal bronzovým medailistom.

Nedávno sa vrátili tanečníci z Deepu z majstrovstiev sveta zo švédskeho Örebra, a už o pár dní musela vyše 50-člená výprava baliť kufre na ďalšie majstrovstvá sveta, tentoraz v tanečnom štýle hip hop. Klub opäť potvrdil svoju výbornú formu, pretože tri zo siedmich medailových umiestnení na svetovom šampionáte zo slovenskej výpravy vybojovali práve tanečníci z Deepu. Svetového šampionátu sa zúčastnilo takmer 2 700 tanečníkov z 35 krajín z celého sveta. Okrem medailí a titulov si Deep vytancoval nejedno finálové umiestnenie. Vo vekovej kategórii detí štartovali v disciplíne hip hop dvojíc Michaela Lvončíková a Stela Lechanová, ďalšie duo bolo v zložení Viktória Jakubcová a Ema Šimková. Obidve dvojice si vytancovali vo veľkej konkurencii tanečníkov z celého sveta výborné 19. miesto. Do finále sa v disciplíne hip hop skupín pretancovalo zoskupenie Komandíčko, ktoré získalo spomedzi všetkých 28 skupín finálové šieste miesto. Pri vyhlasovaní disciplíny detských hip hop formácií zažili tanečníci dramatické chvíle, ktoré následne vystriedali pocity šťastia, pretože formácia Turisti z Deepu sa stala druhou najlepšou na svete vo svojej kategórii a získala titul vicemajstra. Na šampionáte išla karta aj tanečníčkam juniorskej vekovej kategórie. V sólo tancoch, ktoré boli nabité veľkou konkurenciou sa darilo najviac Eme Kalnickej, ktorá si vytancovala výborné 17. miesto.

 

 

Pred sebou majú posledný svetový šampionát

 

V posledný súťažný deň z junioriek štartovala hip hop skupina Rockstar Stíz, ktorá vybojovala tretie miesto a titul druhého vicemajstra sveta. Svoje sily spojili tancujúce trénerky Diana Obertová a Adela Petrovičová v disciplíne hip hop dvojíc hlavnej vekovej kategórie, a spoločne si vytancovali 26. miesto. Tanečníci nad 31 rokov (Adult 2) štartovali v disciplíne skupín, a taktiež aj formácií. Skupina vybojovala finálové 5. miesto a z medailového umiestnenia sa radovali tanečníci formácie Back in the time, ktorej výborný tanečný výkon zabezpečil zisk bronzových medailí a titul druhého vicemajstra sveta. Slovensko sa v medailovej bilancii umiestnilo na 7. mieste, na čom majú veľkú zásluhu práve tanečníci z martinského Deepu. Poslednou súťažou v kalendári zahraničných súťaží, budú majstrovstvá sveta v tanečnom štýle street dance show, ktoré sa budú konať v Macedónsku.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama