Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Október so Štúdiom Pivnica

Autor: Október so Štúdiom Pivnica
Foto: Október so Štúdiom Pivnica
Uverejnené: 05. november 2018

Štúdio Pivnica zrealizovalo v mesiaci október 2018 v rámci projektu ŠTÚDIO PIVNICA – ZAČÍNAME niekoľko podujatí.

Dňa 13. októbra 2018 si všetci milovníci divadla a folklóru mohli pozrieť v priestoroch Evanjelického zborového domu v Martine inscenáciu Maryša (rekonštrukcia). Štúdio Pivnica sa rozhodlo, v rámci série podujatí pod názovom: DIVADELNÉ PREDSTAVENIE, priniesť divákom práve v mesiaci október inscenáciu textu, ktorý patrí medzi českú divadelnú klasiku, no zároveň inscenačný prístup tvorcov ponúka svieži pohľad naň. Inscenátori zvolili inscenačný kľúč, v ktorom sa legendárny text bratov Mrštíkovcov odohráva ako súdna rekonštrukcia udalostí vedúcich k vražde Vávru. Legendárna replika: „Od žida.” sa tak zmenila na vetu zo súdneho spisu. Inscenácia vznikla ako projekt Združenia turčianskych muzikantov v spolupráci s profesionálnymi umelcami, študentami divadelného umenia, folkloristami a ochotníkmi pôsobiacimi v Martine.

 

Darkness Positive

 

V rámci cyklu Prednášky so Štúdiom Pivnica sa dňa 22. októbra 2018 na pôde Gymnázia Viliama Paulinyho -Tótha v Martine uskutočnila prednáška na tému Divadlo v 20. storočí. Cieľom prednášky bolo zoznámiť stredoškolských študentov s najzaujímavejšími divadelnými konceptami, ktoré 20. a 21. storočie divadlu prinieslo. Lektorkou prednášky bola divadelná režisérka a dramaturgička Mgr.art. Zuzana Galková, ArtD.

 

Vďačné publikum Centra sociálnych služieb v Martine na Ľadovni dňa 22. októbra 2018 v rámci "Mesiaca úcty k starším" ocenilo a odmenilo potleskom divadelné predstavenie Drobátok zo Základnej umeleckej školy v Martine. Rozprávku Kristy Bendovej - Osmijankova rozprávka o najlepšej princeznej pod vedením režisérky Pavly Musilovej predviedli deti seniorom v rámci série podujatí: DIVADELNÉ PREDSTAVENIE.

 

Drobátka

 

Hudba je pre nich psychohygienou a skúšobňa relaxačným miestom. Vychovali a formovali ich konzervatórium a jazz, ale aj ulica, garáž, rock a punk. Od augusta 2012 tvoria pod menom Darkness Positive a v tomto roku im vyšiel album „Prvý dojem“. Koncert, ktorý prinieslo Štúdio Pivnica v rámci cyklu KONCERT, si martinskí poslucháči mohli vypočuť 27. októbra 2018 vo Vinotéke Sommelier v Martine na Ľadovni.

 

Projekt ŠTÚDIO PIVNICA – ZAČÍNAME je podporený z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia.

 

[widgetkit id="201" name="3813"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama