Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Mladí záchranári zažijú jeden deň v koži policajta

Autor: Mladí záchranári zažijú jeden deň v koži policajta
Foto: Mladí záchranári zažijú jeden deň v koži policajta
Uverejnené: 10. apríl 2013

V pondelok 8. apríla vyvrcholila súťaž Mladý záchranár a šikovní žiaci si na martinskej radnici prevzali ocenenia z rúk primátora mesta Andreja Hrnčiara, náčelníka Mestskej polície Igora Húsku a poslanca a autora projektu Bruna Horeckého. Tohto roku však víťazi získajú aj špeciálnu cenu – prežijú jeden deň s Mestskou políciou.

Mesto Martin z iniciatívy primátora Andreja Hrnčiara podporuje už piaty rok projekt Mladý záchranár. Tento projekt má podobu publikácie Martinský záchranár, ktorý dostávajú dvakrát ročne všetci martinskí žiaci a pedagógovia zdarma. Martinský záchranár v každom čísle vyhlasuje aj záchranárske súťaže. Zo žiakov, ktorí správne vyplnili záchranársky test a poslali súťažný kupón, boli 8. apríla ocenení na martinskej radnici primátorom  mesta Andrejom Hrnčiarom, náčelníkom Mestskej polície Igorom Húskom a autorom projektu a učiteľom Brunom Horeckým.

V tomto roku to bola Lenka Zigová zo ZŠ Ul. P. Mudroňa, Katarína Buchová zo ZŠ Ul. A. Stodolu a Sandra Pareničková zo ZŠ Bell Amos. Martinský záchranár odmenil aj najlepšie výtvarné práce na tému Riziká zimy. Ocenení boli mladí výtvarníci Karin Hojová zo ZŠ Ul. A. Stodolu, Lenka Holienčíková zo ZŠ Ul. A. Stodolu, Veronika Babušíková zo ZŠ s MŠ Ul. Gorkého a Nina Krížová zo ZŠ s MŠ Ul. Gorkého.

Všetci ocenení získali darčekové predmety od mesta Martin ako aj reflexné prvky od mestskej polície a časopisy či DVD nosiče z redakcie časopisu Fľak.


Víťazi získajú tohto roku aj špeciálny darček. V stredu 10. apríla strávia nezabudnuteľný akčný deň s Mestskou políciou v uliciach mesta, ale aj na policajnej stanici. „Deti sú jednou z priorít každého rodiča, aj mestu Martin veľmi záleží na tom, aby boli zdravé a v bezpečí. Preto som privítal, keď nás pred piatimi rokmi oslovili a bez váhania sme sa do tohto projektu zapojili. Som presvedčený, že vďaka tomu naše deti vedia nielen ako sa zachovať v krízových situáciách, ale hlavne sa vedia správať tak, aby nebezpečným situáciám predchádzali,“ povedal primátor mesta Andrej Hrnčiar.

Mesto Martin v spolupráci s národným koordinátorom pre prevenciu úrazovosti u detí a dorastu spustilo projekt ešte v roku 2008. Každý žiak a pedagóg základnej školy a prvých stupňov viacročných gymnázií dostáva časopis Fľak-mladý záchranár. V čísle nájdu žiaci linky tiesňového volania, návod na správne prechádzanie cez cestu, bezpečnú jazdu na bicykli a na skejtbordoch, informácie o rizikách hier v blízkosti ciest, rizikách číchajúcich v domácnosti, rizikách vody, búrok, ohňa aželezníc, tiesňové volania skutočné príbehy mladých záchranárov a detské činy roka.

Populárne sú aj komiksy s návodom ako oživovať, či na tému záchrana topiaceho sa. V závere je už zvykom záchranársky "testík" so súťažným kupónom, pričom zakaždým sú výhercovia odmenení primátorom mesta a autormi projektu na martinskej radnici v duchu motta: "Päťky z matematiky si opravím vždy, ale pri záchrane ľudského života mám len jeden pokus!"

Autor: Mesto Martin © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama