Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

OZ Matka a dieťa Turca opäť v akcii: Vianočné pečenie pre ľudí v núdzi

Autor: OZ Matka a dieťa Turca opäť v akcii: Vianočné pečenie pre ľudí v núdzi
Foto: OZ Matka a dieťa Turca opäť v akcii: Vianočné pečenie pre ľudí v núdzi
Uverejnené: 09. január 2019

Kolektív stálych členiek OZ Matka a dieťa Turca sa v decembri opäť stretli na ZŠ Mudroňova, kde spoločne napiekli nespočetné množstvo vynikajúcich vianočných dobrôt pre ľudí v núdzi. Ruku k dielu priložili aj zástupcovia Červeného kríža a množstvo dobrovoľníkov.

„Tento projekt robíme už štvrtý rok. Predchádzajúce tri roky sme spolupracovali s Policajným zborom SR, tento rok sme sa rozhodli pre Červený kríž. Týmto chceme krajšie Vianoce priniesť rodinkám, ktoré sú v núdzi. Okrem vlastnoručne upečených dobrôt sme sa rozhodli, že im ešte darujeme chlebíky, klobásky, ovocie, ktoré zaobstarali naši sponzori, všetko miestni podnikatelia. Projekt bol podporený aj Nadáciou Orange v grantovom programe Darujte Vianoce. Z toho sme financovali suroviny na pečenie. My sme venovali len svoju prácu a svoj voľný čas, a samozrejme, spojili sme tých správnych ľudí. Sociálne slabšie rodiny, ktoré pomoc naozaj potrebujú, nám vyberal a odporučil Červený kríž, ktorý má na ne priamy kontakt. Samozrejme, keď si to spolu odskúšame, radi by sme v spolupráci naďalej pokračovali, lebo nám sa táto akcia veľmi páči,“ uvádza Petra Piršelová, predsedníčka OZ Matka a dieťa Turca.

 

 

K projektu sa vyjadril aj Marek Štancel, ktorý je už 16 rokov členom a dobrovoľníkom Slovenského Červeného kríža a podpredsedom územnej rady územného spolku Slovenského Červeného kríža Martin: „Sme veľmi radi, že tento rok združenie oslovilo pre spoluprácu práve nás, pretože Slovenský Červený kríž s územným spolkom v Martine sa na tejto krásnej vianočnej akcii zúčastňuje po prvýkrát. Vzhľadom na to, že Martin má 18 miestnych spolkov Slovenského Červeného kríža, tak sme oslovili jednotlivých predsedov našich miestnych spolkov, ktorí vybrali a odporučili sociálne slabšie rodiny, ktoré sú v ich blízkosti. Vytypovali pre nás ľudí, ktorí sa takémuto štedrému daru určite veľmi potešia.“

 

Dobrovoľníci rozniesli počas sviatkov chutné vianočné prekvapenia až dvadsiatim vybraným rodinám, ktoré pochádzali z Martina, Turčianskych Teplíc, Vrútok, Lipovca či Štubne.

 

[widgetkit id="226" name="3889"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama