Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Ministerka rokovala s najvyššími predstaviteľmi Matice slovenskej

Autor: Ministerka rokovala s najvyššími predstaviteľmi Matice slovenskej
Foto: Ministerka rokovala s najvyššími predstaviteľmi Matice slovenskej
Uverejnené: 20. február 2019

Ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková prijala včera predsedu a správcu Matice Slovenskej Mariána Gešpera a Maroša Smoleca. Hlavnou témou stretnutia boli rozmanité matičné aktivity v rámci slovenskej národnej kultúry. 

Matica slovenská sa v tomto roku zameriava na storočnicu svojho obnovenia z roku 1919, ako aj na najdôležitejšie výročia osobností a udalostí slovenských dejín. Ministerka kultúry v tejto súvislosti včera diskutovala s predsedom a správcom Matice Slovenskej o neoceniteľných historických úlohách a významnom ideovom poslaní tejto ustanovizne. „Uvedomujem si, že dnešná doba trpí úpadkom tradícií a nesmierne ma teší záujem Matice slovenskej o aktivity a podujatia národného charakteru, ktoré majú osloviť všetky generácie a majú posilniť vzťah k Slovensku a jeho kultúrnemu dedičstvu. Výkladnou skriňou tejto inštitúcie je vyše dvestoštyridsať folklórnych a umeleckých kolektívov,“ uviedla ministerka.

 

Predstavitelia Matice Slovenskej ocenili ministerkin aktívny a konkrétny záujem o dôležité kultúrne témy, akými sú národná kultúra, slovenské tradície a folklór. „Národná kultúra nesmie byť v úzadí, veď každý sebavedomý národ je na tú svoju hrdý a stráži si ju. Aj my ju musíme podporovať a rozvíjať, aby sme posilňovali kolektívnu historickú pamäť národa, na čo dbá najmä Matica slovenská a tisíce jej členov po celom Slovensku,“  vyjadril sa predseda ustanovizne Marián Gešper.


Reklama

príbuzné témy

Reklama