Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Regionálne AMFO 2019 pozná víťazov

Autor: Regionálne AMFO 2019 pozná víťazov
Foto: Regionálne AMFO 2019 pozná víťazov
Uverejnené: 15. február 2015

V stredu 17. apríla 2019 sa v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine uskutočnila vernisáž spojená s vyhodnotením už 46. ročníka regionálneho kola celoštátnej postupovej súťaže neprofesionálnej fotografickej tvorby.

Súťažnú prehliadku pripravilo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Poslaním súťaže je podporovať amatérsku fotografickú tvorbu, ako aj objavovať a podporovať mladé talenty. Zároveň poskytuje priestor k prezentácii a konfrontácii výsledkov fotografickej tvorby na regionálnej úrovni. Súťaž má ambíciu pomáhať vzájomnej konfrontácii prác, a zároveň majú fotografi možnosť získať cenné rady od členov odbornej poroty.

 

 

Práce prihlásené do tohtoročného regionálneho kola hodnotila odborná porota v zložení: Mgr. Helena Šišková ArtD., Michal Lašut a Marián Závacký. Veľký prínos tejto súťaže vidím práve v tvorbe začínajúcich autorov, ktorí sa zaoberajú  nielen estetikou fotografického obrazu, ale hľadajú aj nové obrazové symboly a metafory, ktoré vkladajú do svojich fotografií. Negatíva vidím v absencii čiernobielej fotografie a hlavne živej reportážnej fotografie. Častým javom je neprimeraná farebná úprava práve v krajinárskej fotografii, kde postačí len vystihnúť ten pravý okamih a stlačiť spúšť, povedala v rámci rozboru súťaže predsedníčka poroty Helena Šišková.

 

Na stiahnutie: výsledková listina regionálne AMFO 2019

 

V aktuálnom ročníku sa do súťaže prihlásilo 28 autorov s kolekciou 150 fotografií. Porota udelila spolu 25 ocenení. Na krajskej súťaži náš región bude reprezentovať vybraná kolekcia 70 fotografií, ktorú si do 13. mája 2019 môžete pozrieť v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine. Oceneným, ako aj postupujúcim srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších kolách. Najbližšie na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 19. 6. 2019 vo vestibule Úradu Žilinského samosprávneho kraja v Žiline.


Reklama

príbuzné témy

Reklama