Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Žilinský kraj sa opäť rozhýbe aj vďaka Nadácii Kia Motors Slovakia

Autor: Žilinský kraj sa opäť rozhýbe aj vďaka Nadácii Kia Motors Slovakia
Foto: Žilinský kraj sa opäť rozhýbe aj vďaka Nadácii Kia Motors Slovakia
Uverejnené: 18. január 2019

Žilina, 02. máj 2019 V spolupráci s Nadáciou Kia Motors Slovakia (ďalej len „Nadácia“) budú môcť deti a mládež v Žilinskom kraji viac športovať. V zamestnaneckom grantovom programe Šport v regióne bude v roku 2019 podporených 48 projektov v celkovej sume 199 998,46 eur.

S finančnou podporou Nadácie sa zrealizujú turnaje, behy, tréningy na školách a v športových kluboch. Zlepší sa aj materiálna vybavenosť organizácií a zrekonštruujú sa priestory pre malých aj väčších športovcov. Medzi podporenými aktivitami sú zahrnuté takmer všetky druhy športov od klasického futbalu, cez stolný tenis, hasičské súťaže, behy a maratóny, tanec, plávanie, šach či menej rozšírenú lukostreľbu alebo petang.

 

Deti a mládež budú mať možnosť športovať v celkom žilinskom regióne nielen vo veľkých mestách ako sú Žilina alebo Martin. Medzi vyžrebovanými projektami boli napríklad Oravská pohraničná obec Hladovka, Petrovice, Slovenské Pravno, Ružomberok či Rajec. „Grantový program dáva príležitosť zamestnancom spoločnosti Kia Motors Slovakia (KMS) podporiť aktivity, ktoré sú im blízke a organizácie, v ktorých sa sami realizujú či už ako dobrovoľníci alebo aktívni členovia. Tento rok sme dostali celkom 154 žiadostí, pričom každý víťazný projekt mohol byť podporený do maximálnej výšky 5 000 eur. Projekty predkladali občianske združenia, športové kluby, školy či obce v spolupráci so zamestnancami KMS,” povedal správca nadácie Branislav Hadár.

 

Aby bol projekt úspešný, musel spĺňať základné kritériá, ako sú realizácia a pôsobnosť v Žilinskom kraji, oprávnenosť položiek v rozpočte, časový harmonogram, cieľová skupina detí a mládeže do 18 rokov a zameranie projektu v súlade s cieľmi grantovej výzvy. Všetky projekty, ktoré splnili kritériá, boli zaradené do losovania, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok 25. apríla 2019 za prítomnosti svedkov. Správca Nadácie a dvaja zamestnanci KMS vylosovali 48 projektov, ktoré sa zrealizujú v priebehu roka 2019 v celkovej sume 199 998,46 eur.

 

 

Naši členovia trénujú v krásnom prostredí Malej Fatry a snažia sa reprezentovať klub, ako aj Slovensko v čoraz viac obľúbenom športe. Od vzniku v roku 2006 sa nám podarilo získať množstvo slovenských i medzinárodných ocenení. Náš klub je celosvetovo uznávaný, a aj vďaka tomu sa nám dostalo pocty zorganizovať z grantu Nadácie Kia Motors Slovakia historicky prvé Majstrvstvá Európy na území Slovenska s medzinárodnou účasťou,” hovorí Jozef Ďugel, zástupca Lukostreleckého klubu Varín.

 

 

Petang je netradičný šport, ktorý môžu hrať aj deti oslobodené od telesnej výchovy. Hrá sa vonku na čerstvom vzduchu a to je pre deti a mládež veľmi potrebné. Naším cieľom je motivovať deti k športu, umožniť im trénovať a súťažiť. Mnohých súťaží sa naši reprezentanti nemohli zúčastniť len preto, že momentálne nemáme sady licencovaných petangových súprav, ktoré tieto turnaje vyžadujú. Aj napriek tomu sú deti snaživé a tento šport ich veľmi baví. Sme radi, že získaním grantu Nadácie Kia Motors Slovakia budeme môcť rozvíjať talent mladých športovcov,” vyjadril sa Michal Bače, zástupca Petangového klubu mládeže Turiec.


Reklama

príbuzné témy

Reklama