Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

V Barmuseu ožije jedna z najznámejších rozprávok - Pinokio

Autor: V Barmuseu ožije jedna z najznámejších rozprávok - Pinokio
Foto: V Barmuseu ožije jedna z najznámejších rozprávok - Pinokio
Uverejnené: 15. október 2019

Neklam, inak ti narastie nos. Veta, ktorú poznajú celé generácie v spojitosti či už s detskou knihou od Carla Collodiho, alebo animovanou klasikou od Walta Disneyho. Teraz ju však možno zažiť aj v podobe bábkového divadla v Martine.

Pinokio je už dnes legendárnym príbehom o drevenom neposlušnom panáčikovi, ktorý po nespočetných dobrodružstvách napokon zmúdrie a premení sa na skutočného chlapca. Kultúrne centrum Barmuseum na Malej hore v Martine privíta Těšínske divadlo Bajka, ktoré tento príbeh všetkým divákom bez rozdielu veku nanovo prerozpráva.

 

Loutková scéna Těšínskeho divadla - Scena Lalek Bajka má v bábkovom divadle už dlhoročnú tradíciu s bohatou históriou. Prostredníctvom ich inscenácií každým rokom ožívajú nielen klasické rozprávky, ktorými zabávajú i poučujú najmenších divákov. V divadielku Pinokio sa predstavia talentovaní bábkoví herci ako Dorota Grycz (Víla, Principálka, Selka, Cvrček), Jakub Tomoszek (Geppetto, Lišák, Harlekýn), Ewa Kus (Pinokio, Kolombína, Pierot) a Jakub Chromčák (Pinokio).

 

Těšínske divadlo Bajka – Pinokio môžu návštevníci vidieť už v nedeľu 20. októbra o 16:00 hod. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.


Reklama

príbuzné témy

Reklama