Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Unikátna medická súťaž už túto sobotu v Univerzitnej nemocnici Martin

Autor: Unikátna medická súťaž už túto sobotu v Univerzitnej nemocnici Martin
Foto: Unikátna medická súťaž už túto sobotu v Univerzitnej nemocnici Martin
Uverejnené: 05. november 2019

Medzinárodná súťaž pre medikov - MedGames napíše v tomto roku už svoju šiestu kapitolu. Podujatie si kladie za cieľ zvýšiť praktické zručnosti budúcich lekárov. Všetky úlohy, s ktorými sa musia súťažiaci popasovať, totiž vychádzajú z reálnych situácií, zo skúseností lekárov z rôznych medicínskych odborov a zamerané sú práve na praktické zručnosti. Pri modelových situáciách budú využité nielen simulátory a trenažéry, ale aj živí figuranti, ktorí to vedia súťažiacim neraz poriadne osladiť.

V minulých ročníkoch organizátori pripravili rôzne zaujímavé úlohy, napríklad aj hromadnú autohaváriu či dokonca teroristický útok v nočnom klube s veľkým množstvo zranených a krvácajúcich ľudí. Čo čaká na súťažné tímy tento rok, odhalíme v Univerzitnej nemocnici Martin už túto sobotu 9. novembra 2019.

 

Hlavný organizátor, ktorým je Klub martinských medikov, priniesol v tohtoročných MedGames viacero noviniek, ktoré súťaž ešte viac zatraktívnia. Úlohy sa budú po prvý raz riešiť priamo v autentických priestoroch Univerzitnej nemocnice Martin, ktorá participuje na príprave celého projektu. Súťažiť sa tak bude na oddeleniach, v ambulanciách či dokonca na operačných sálach, čím podujatie získa reálnosť aj vizuálnu atraktivitu. Vybrané súťaže budú po prvý raz prístupné aj verejnosti, ktorá sa môže prísť v sobotu na podujatie pozrieť.

 

 

Druhou výraznou novinkou je, že okrem študentov medicíny sa súťaž po prvý raz rozrastá aj o študentov ošetrovateľstva - MedGames #NURSES. „Nedostatok kvalifikovaných sestier v našich nemocniciach sa z roka na rok zvyšuje a našou snahou je poukázať na dôležitosť tohto povolania a zároveň povzbudiť študentov ošetrovateľstva a medicíny, aby zvážili možnosť zostať pracovať na Slovensku,“ vysvetlil za organizátorov študent Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Martine Matej Súkeník. Ako ďalej dodal, „kombinácia súťaže medikov a sestier činí z MedGames jedinečný formát, ktorý na Slovensku a v Čechách nemá obdobu. Hlavnou myšlienkou je podpora mladých absolventov medicíny a ošetrovateľstva s cieľom vytvorenia prijateľných podmienok pre ich kariérny rast na Slovensku.“ Súťažiť budú okrem študentov lekárskych fakúlt zo Slovenska aj zahraniční študenti či medici z Čiech.

 

 

Organizátorom je Martinský klub medikov pri Jesseniovej lekárskej fakulte UK v Martine. Na zabezpečení súťaže sa podieľajú Jesseniova lekárska fakulta UK v Martine a Univerzitná nemocnica Martin. Záštitu nad akciou prebrala ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská. Medgames 2019 sa v Univerzitnej nemocnici Martin budú konať už túto sobotu 9. novembra 2019.


Reklama

príbuzné témy

Reklama