Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Do Tomčian po cyklotrase už tento rok!

Autor: Do Tomčian po cyklotrase už tento rok!
Foto: Do Tomčian po cyklotrase už tento rok!
Uverejnené: 12. marec 2020

Mesto Martin sa stalo úspešným žiadateľom v rámci výzvy Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky na rozvoj cyklistickej infraštruktúry. Vďaka dotácii vo výške 376 652 eur v meste pribudne už tento rok viac ako 800m cyklotrasy do Tomčian, o ktorú obyvatelia mestskej časti už roky žiadali.

Cyklodoprava a budovanie cyklistickej infraštruktúry sú dlhodobo jednou z martinských priorít, ktoré sa tešia aj veľkej podpore obyvateľov mesta. Martin sa stal úspešným žiadateľom vo výzve Ministerstva dopravy a výstavby a v meste preto už tento rok pribudne dlhoočakávaná cyklotrasa do Tomčian.

 

Som veľmi rád, že sa nám podarilo s našim projektom uspieť vo veľkej konkurencii množstva samospráv. Novou cyklotrasou sa nám podarí posunúť sa opäť o kúsok bližšie k udržateľnej mobilite a zároveň ma nesmierne teší, že sa nám podarí po rokoch vyhovieť obyvateľom Tomčian, ktorí o cyklotrasu žiadali aj na mojich stretnutiach s mestskou časťou Ľadoveň-Jahodníky-Tomčany,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

 

V súčasnosti neexistuje pešie ani cyklistické prepojenie Martina a Tomčian, chodci aj cyklisti používajú cestnú komunikáciu. Cyklochodník je naprojektovaný  vpravo pozdĺž cesty v smere od Martina do Tomčian. Jeho začiatok je plánovaný pri vjazde na odstavnú štrkovú plochu, ktorá sa nachádza za cintorínom a končiť bude pri plánovanom vjazde na súkromné parcely.

 

Celý projekt sa bude  riešiť v dvoch etapách - v prvej etape bude vybudovaný cyklochodník v dĺžke 854,7m a zostávajúcich 33,5m bude riešených po vysporiadaní majetkových vzťahov v druhej etape. Cyklochodník je navrhnutý ako obojsmerný v šírke 3m s krytom z asfaltobetónu. Súčasťou cyklochodníka je aj premostenie potoka Silava, ktoré bude tvorené rúrovým priepustom. Mesto Martin dostalo na realizáciu projektu dotáciu vo výške 376 652 eur, pričom bude financovať iba povinnú spoluúčasť čiastkou 19 825 eur.


Reklama

príbuzné témy

Reklama