Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Fašiangový petangový turnaj v Podhradí

Autor: Fašiangový petangový turnaj v Podhradí
Foto: Fašiangový petangový turnaj v Podhradí
Uverejnené: 13. marec 2020

Kto to nepozná, petang, to je ten šport, čo hrávajú vo Francúzku, či Taliansku starší páni. Niekde pod stromom, v parku, na piesku, či štrku. S kovovými guľami triafajú do malej drevenej guličky. Kto je bližšie, ten vyhráva. Samozrejme, súťažné pravidlá sú trošku zložitejšie.

V sobotu 8. februára 2020 zorganizoval Petangový klub mládeže Turiec interiérový petangový turnaj. Už po druhý raz sa dejiskom interiérového petangového turnaja stal Kultúrny dom v Podhradí. Keďže sa hralo vnútri, je jasné, že gule neboli kovové, ale špeciálne interiérové. Turnaj bol zvláštny v tom, že súťažiace tímy boli dvojice junior + senior. Nálada bola preto veľmi veselá. „Cieľom nášho klubu je priviesť k tomuto netradičnému športu čo najviac detí a mladých ľudí. Preto sme sa rozhodli zorganizovať práve juniorský turnaj,“ – hovorí predseda klubu Michal Bačé.

 

 

Petangový klub mládeže obnovil svoju činnosť pred dvomi rokmi

 

Členovia klubu sa zúčastňujú celoslovenských súťaží, aby nabrali čo najviac skúseností. Za ten krátky čas už majú zastúpenie v prvej päťke juniorov na Slovensku. Na svoje tréningy a miestnu ligu využívajú aj petangové ihriská v Areáli SIM v Priekope. Petang je špecifický v tom, že ho môžu hrať aj deti oslobodené od telesnej výchovy, či osoby s rôznymi zdravotnými obmedzeniami. Podstatné je, že väčšinu roka sa hrá vonku, čo je pre deti viac než vhodné. Ďalšie špecifikum je, že len zriedka sa súťaží v členení na kategórie. Hrajú proti sebe muži i ženy, starší i mladší, dokonca aj deti. Súťažia proti sebe jednotlivci, dvojice, trojice aj celé tímy. V súťaži tak môžete hrať aj proti najlepším hráčom, či už slovenským alebo zahraničným a učiť sa od nich.


Reklama

príbuzné témy

Reklama