Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Župné internáty slúžia zdravotníkom

Autor: Župné internáty slúžia zdravotníkom
Foto: Župné internáty slúžia zdravotníkom
Uverejnené: 30. marec 2020

30.3.2020, Žilina - Žilinská župa sprístupnila stredoškolské internáty pre zdravotníkov v karanténe. Pripravených je viac ako 500 lôžok na piatich krajských internátoch v Žiline, Ružomberku, Liptovskom Mikuláši, Nižnej a v Martine.

,,Internáty pri našich stredných školách ostali po prerušení vyučovania prázdne a tak sme ich kapacity poskytli ako núdzové ubytovanie. V prvom rade budú slúžiť zdravotníkom, ktorí musia byť izolovaní a zároveň nechcú  vystaviť riziku svoje rodiny a blízkych," povedala županka Erika Jurinová.

 

Žilinská župa má aktuálne k dispozícií 518 lôžok na piatich internátoch: pri Strednej odbornej škole dopravnej v Žiline (80 lôžok), pri Spojenej škole v Ružomberku (60 lôžok), pri Obchodnej akadémii v Liptovskom Mikuláši (158 lôžok), pri Spojenej škole v Nižnej (40 lôžok) a od soboty 4. apríla sa k nim pridá aj internát pri Strednej odbornej škole dopravnej v Martine (180 lôžok). 

 

,,Chcela by som poďakovať riaditeľom škôl za to, že nám vyšli v ústrety a pomohli nám rýchlo zabezpečiť potrebné lôžka, ktoré budú v čase mimoriadnej situácie slúžiť ako núdzové ubytovanie tým, ktorí to potrebujú - zdravotníkom, ktorí bojujú v prvej línií proti novému koronavírusu," dodala riaditeľka odboru školstva a športu ŽSK Janka Školová.

 

Do dnešného dňa využili službu internátov šiesti zdravotníci, ktorí prišli do kontaktu s pacientmi s podozrením na ochorenie COVID 19.


Reklama

príbuzné témy

Reklama