Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Denné tábory pre deti: Toto sú trendy sezóny

Autor: Denné tábory pre deti: Toto sú trendy sezóny
Foto: Denné tábory pre deti: Toto sú trendy sezóny
Uverejnené: 22. máj 2020

Koronavírus nás veľa naučil. Určite i nejedného rodiča prekvapilo, aké ťažké je nájsť pre deti program na celý deň, vyučovať ich a zabávať sa s nimi. Obzvlášť, keď všetci máme kopec povinností. Veríme, že s letnými mesiacmi sa opatrenia zmiernia a deti si užijú aspoň pekné leto na táboroch so svojimi rovesníkmi.

A tu prichádza otázka: ako vybrať naozaj dobrý letný tábor ? Kam s deťmi počas leta? Dnes je rýchla doba a dokonca aj niektorí starí rodičia v dôchodkovom veku stále pracujú. Mnoho rodičov sa teda potýka s problémom, kam s deťmi počas prázdnin - aby bolo o ne postarané a trávili čas zmysluplne.

 

 

Riešením sú práve denné tábory, ktoré sú pre deti akýmsi útočiskom a pre rodičov záchranou. Vybrať si dobrý tábor je však dilemou. Ponuka býva rozmanitá a zorientovať sa v nej je ťažkým orieškom pre nejedného rodiča. Prinášame preto pár tipov na aktuálnu sezónu.

Ako vybrať dobrý tábor ?

 

Vyberajte s rozumom, papier znesie veľa, očakávania sú mnohokrát veľké, no realita iná. Práve preto, že program na papieri môže byť zložený priam dokonale, choďte najmä po skúsenostiach. Pýtajte si recenzie a zistite, čo deti budú naozaj robiť a s kým. Základom dobrého tábora je denný pohyb vonku, úcta a rešpekt k prírode, letný tábor má plniť aj edukatívnu funkciu, aby sa deti aj niečo naučili. Z dobrého tábora si odnesú vedomosti, ktoré sa naučili formou hry, cez skúsenosť aj zážitky.

 

 

Súčasťou denného tábora je najmä súdržnosť a tímový duch, ktorý v deťoch ostáva aj po tábore. Toto prostredie vedia vytvoriť len dobrí a skúsení animátori. Animátori, ktorí sú pre deti parťákmi, ktorí im dajú najavo, že sú osobnosťami, ktoré si zaslúžia rešpekt.

 

Títo mladí ľudia zároveň dbajú na dodržiavanie pravidiel, dopomôžu deťom, aby sa skamarátili, vytvorili jeden tím a ťahali za jedno lano. Vyberajte teda aj podľa toho, kto bude s deťmi tráviť čas. Tábor síce nie je škola, a i keď je jeho hlavnou náplň zábava pre deti, mal by z detí formovať slušných ľudí, naučiť ich spolupráci, rešpektu a starostlivosti jeden o druhého.

 

 

Aký tábor pre dieťa zvoliť, opýtali sme sa manažérky denných táborov Kristíny Růžičkovej

 

Ak nevyberáte denný tábor, ktorý je športovým sústredením klubu, ktoré dieťa navštevuje, vyberajte samozrejme podľa vhodného programu. Program by mal by byť zložený tak, že dieťa zažije všetky aktivity, ktoré k svojmu zdravému vývoju potrebuje.

 

 

Deti potrebujú veľa pohybu, tráviť väčšinu času von, presúvať sa pokiaľ možno peši. Dnešné deti žijú v rýchlej digitálnej dobe a prechádzky s rôznymi aktivitami už priveľmi nezažívajú. Pritom chôdza je pre naše telo naozaj najprirodzenejším pohybom.

 

Deti by počas táboru mali zažiť všetko, čo im doma môže chýbať - kresliť, spievať, hýbať sa, športovať, hrať sa, zažívať i voľnú hru, patrí im priestor pre kreativitu, budovanie vzťahov s kamarátmi a niečo sa naučiť. budú podporené všetky ich motorické aj kognitívne schopnosti a presne o to sa snažíme v našich táboroch.

 

Ponuka je mimoriadne zaujímavá, pre viac info o turnusoch, kliknite na prehľadnú stránku

 

B - ŠPORTOVÝ TÁBOR / 6.7-10.7.2020

C - ENVIRO TÁBOR - CHRÁŇME NAŠU PLANÉTU / 13.7 - 17.7.2020

D - DIVADELNÝ TÁBOR / 20.7 - 24.7.2020

E - KREATIVITA A TVORENIE / 27.7 - 31.7.2020

F - ZVIERATÁ A ŽIVOT S NIMI / 3.8-7.8.2020

G - KRÍŽOM KRÁŽOM /10.8-14.8.2020

H - MILUJEM SLOVENSKO - slovenské tradície / 17.8-21.8.2020

I - HURÁ ŠKOLA / 24.8-28.8.2020

 

Tábory organizujeme dva roky a za tú dobu sa v našej réžii vystriedalo 381 detí počas leta a v minulom roku sme zorganizovali aj tábor cez jarné prázdniny. Deti sa k nám opakovane vracajú, to nás napĺňa presvedčením, že robíme svoju prácu dobre. Každým rokom sa snažíme prekonať samých seba, pridať niečo nové, odovzdať viac a  tábory vždy o čosi vylepšiť. Ani tento rok tomu nebude inak a deti zažijú naozaj veľa dobrodružstiev.

 

Novinkou je prostredie a miesto, kde sa tábory budú odohrávať

 

Tento rok organizujeme tábory v areáli Martico New Age v Martine so skvelou záhradou a altánkom. Záhradu využijeme nielen ako ihrisko a miesto na hru, ale aj ako úžitkovú plochu, o ktorú sa budú deti starať. Utužíme tak vzťah s prírodou, nasadíme bylinky, kvety aj zeleninu, ktorú budeme počas prázdnin konzumovať, teda samozrejme, ak sa o rastlinky budeme dobre starať. Program turnusov je rôznorodý, stavili sme na overené klasiky, ktoré bodujú u detí, no vymysleli sme i nové témy, o ktorých treba s deťmi hovoriť, témy ktoré v nich vzbudia nové záujmy.

 

[widgetkit id="291" name="4387"]

 

Tento rok sme pridali enviro turnus, ktorý popri klasických športových, kreatívnych či divadelnom turnuse, bude zaujímavou novinkou. Sme presvedčení, že deti bude enviro naozaj baviť, pretože sa budeme zaoberať otázkou ekológie, témami ako zlepšiť svoje životné prostredie a ako aj my jednotlivci môžme prispieť k záchrane našej planéty.

 

Práve v tomto turnuse navštívime spoločnosť Brantner, naučíme sa separovať odpad a zameriame sa na zaujímavé workshopy či recykláciu - vyrobíme z odpadu niečo užitočné. Tento rok sme zaradili i poznávací turnus, budeme sa snažiť prebádat neobjavené miesta v Turci, spoznať bližšie mesto Martin, ale aj Slovensko ako také a to počas turnusu, v ktorom sa budeme venovať ľudovým tradíciám.

 

V každom turnuse však vyrazíme na výlety do okolia a užijeme si skvelé chvíle plné dobrodružstiev. Áno bude to niekedy náročné a niekedy nachodia deti veľa kilometrov. Za tie zážitky však stojí aj trochu námahy a všetci vieme, že deti majú predsa energie na rozdávanie.

 

Bonusom tohtoročných táborov je prenocovanie. Pohrávame sa i s myšlienkou, že si v každom turnuse urobíme „ dobrodružnú noc“ a záver turnusu ukončíme aj prespaním v budove tanečnej školy, „nočným pochodom“, premietaním tematickej rozprávky, či filmu. To samozrejme záleží od rodičov i detí, aký bude záujem a treba aj individuálne zvážiť, ktoré deti sú na takéto dobrodružstvo pripravené. V minulosti sme si takúto noc v škole skúsili a malo to obrovský ohlas, deti sa na to dodnes pamätajú.

 

S kým teda budú vaše deti tráviť čas?

 

Kristína Růžičková (manažérka, plánovanie, organizácia, informácie, prihlasovanie na tábory, objednávky, fakturácie), dva roky je organizátorkou a hlavou táborov

 

a skvelí animátori

 

  • Martin Zachar (študent VŠMU, herec, režisér ochotnického divadla v Žabokrekoch ) je kreatívny , veselý a deti ho milujú
  • Barborka Šimová (študentka VŠ, fyzioterapia) bývalá gymnastka, športový multitalent, deti ju majú radi pre jej láskavosť a energiu
  • Nina Beťáková (študentka VŠ, pôrodníctvo) práca s deťmi je jej poslaním, je z učiteľskej rodiny a deťom sa rozhodla zasvätiť svoju budúcnosť - študuje ako pôrodná asistentka.

 

www.taborypredeti.eu
telefón: 0905 181 196
mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.


Reklama

príbuzné témy

Reklama