Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

SPP – distribúcia darovala respirátory a rúška

Autor: SPP – distribúcia darovala respirátory a rúška
Foto: SPP – distribúcia darovala respirátory a rúška
Uverejnené: 12. jún 2020

Martin (10.06.2020) – Plynári z SPP – distribúcie v pondelok 8. júna venovali tisícpäťsto respirátorov, štyritisíc jednorazových zdravotníckych rúšok a 150 celotelových ochranných oblekov mestu Martin pre zariadenia sociálnych služieb. Darovaný materiál smeruje výlučne do domovov a ďalších zariadení sociálnych služieb a k terénnym pracovníkom, ktorí poskytujú sociálne služby seniorom.

„Darovaním zdravotníckeho materiálu, ktorý zakúpil náš súkromný akcionár Energetický a průmyslový holding (EPH) z vlastných zdrojov, sa snažíme pomôcť ľuďom, ktorí sú v súčasnosti koronavírusom najviac ohrození,“ povedal generálny riaditeľ SPP – distribúcie Martin Hollý.

 

Plynári analyzovali potreby domovov sociálnych služieb na celom území Slovenska a prostredníctvom Nadácie EPH a spoločnosti SPP – distribúcia materiál postupne dodajú do viacerých slovenských miest a obcí. „Keďže zemný plyn distribuujeme do 77 % obcí a miest, v ktorých žije približne 94 % obyvateľstva, pomôcť vo viacerých regiónoch vnímame ako našu prirodzenú povinnosť,“ vysvetlil Hollý. „S pomocou starostov a primátorov sa snažíme pomôcť zvládať krízovú situáciu v zariadeniach nachádzajúcich sa v obciach, mestách, mestských častiach a na území ich regiónov,“ dodal. Dar si prevzal osobne primátor mesta Martin Ján Danko: „Som nesmierne rád, že pomoc od plynárov sa dostala aj do Martina. Ako lekár viem, že nikdy nemôžeme žiadnu pandémiu považovať tak rýchlo za ukončenú, a preto si vážim každú pomoc pre naše mesto. Aj keď v Martine COVID – 19 neudrel svojou plnou silou, verím, že dnes sme pripravení na všetky scenáre.“

 

Spoločnosť SPP – distribúcia poskytuje pomoc verejnosti už od začiatku „korona-krízy“. Asociácii samaritánov Slovenskej republiky plynári darovali výpočtovú techniku na prevádzku karanténneho centra v Gabčíkove. Neziskovej organizácii ADRA bezplatne zabezpečili dodávkové vozidlo pre ich činnosť a zdravotníckym materiálom už obdarovali seniorov v Bratislave, Hlohovci, Trnave a Nitre. Ďalšie tisíce respirátorov a rúšok v najbližších dňoch poputujú do zariadení sociálnych služieb aj v ďalších slovenských mestách.


Reklama

príbuzné témy

Reklama