Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Žatva bude v Martine aj tento rok

Autor: Žatva bude v Martine aj tento rok
Foto: Žatva bude v Martine aj tento rok
Uverejnené: 29. júl 2020

V spolupráci s Národným osvetovým centrom prinesieme do Martina aspoň časť tradičnej Scénickej Žatvy. Celá ochotnícka divadelná sezóna sa tento rok presunula na jeseň. Aj termín a miesto tohto ročníka festivalu Scénická žatva sa preto museli zmeniť a Scénická žatva bude nakoniec v decembri v Bratislave.

Tú časť festivalu, ktorá nie je viazaná na výsledky súťažných divadelných prehliadok sa však v Martine vďaka zlepšeniu situácie zorganizovať podarí. Tvorivé divadelné dielne, diskusie a prednášky prinesie pod názvom Žatva tvorivosti do Martina v spolupráci s Národným osvetovým centrom občianske združenie Opus Delicti.

 

Žatva teda nakoniec v Martine predsa len bude, ale bude vyzerať trochu inak

 

Tento rok mal byť rokom divadla. Presne pred 100 rokmi bolo založené SND a slávime aj 190. výročie uvedenia prvej divadelnej hry v slovenčine. Preto som veľmi rád, že sa nám podarí tento rok v Martine zorganizovať Žatvu aspoň v takomto alternatívnom formáte. Žatva tvorivosti nedokáže byť plnohodnotnou náhradou Scénickej žatvy, ale pomôže nám v Martine zachovať kontinuitu aj v tento smutný rok
divadla, aby sme sa o rok mohli do Martina naplno vrátiť so Scénickou žatvou,“ povedal programový riaditeľ festivalu Scénická žatva Matej Moško.

 

Hlavný program festivalu Žatva tvorivosti bude venovaný ochotníckym divadelníkom, ktorí sa budú môcť počas troch dní zapojiť do tvorivých divadlených dielní. Počas intenzívnych trojdňových workshopov sa od profesionálnych kolegov naučia niečo nové o herectve, dramaturgii, fyzickom divadle, a dokonca aj o divadelnej fotografii. „Svoje miesto si v programe nájdu aj martinskí diváci, pre ktorých uvedieme v spolupráci so Štúdiom Pivnica koncert vážnej hudby, dve večerné predstavenia a zaujímavý sprievodný program,“ doplnila predsedníčka občianskeho združenia Opus Delicti Zuzana Galková.

 

Festival Žatva tvorivosti organizuje občianske združenie Opus Delicti v spolupráci s Národným osvetovým centrom a s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Program a ďalšie informácie o festivale budú postupne zverejnené aj na adrese www.zatva.panakrala.sk aj na adrese decembrového festivalu www.scenickazatva.eu. Na facebooku podujatie nájdete na adrese www.facebook.com/events/307474933734137.


Reklama

príbuzné témy

Reklama